Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygří deváťáci se chystají na MMČR krajů, začíná se ve čtvrtek!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Po roční pauze se letos znovu uskuteční Mládežnické mistrovství České republiky krajů. Ten Liberecký budou tradičně reprezentovat výhradně deváťáci Bílých Tygrů. Turnaj se uskuteční mezi 20. a 23. lednem v Litoměřicích a Děčíně.

Tradiční lednová akce mívá jinou atmosféru než vyvrcholení dlouhodobých soutěží. Hokejisté, kteří za půl roku nastoupí do nejmladšího národního týmu, už svým způsobem okusí pocit, jaké to je reprezentovat. Byť zatím ještě ne celou republiku. Prestiž dodává turnaji i přítomnost spousty skautů a trenérů z reprezentačního úseku, pro něž mívají výkony hráčů velkou váhu do budoucnosti.

Čtrnáctka krajských výběrů bude rozdělena do dvou základních skupin, kde se utkají každý s každým a půjde jim doslova o každý bod. Možnost nápravy totiž neexistuje – vítězové skupin si to rozdají o zlato a druhé celky o bronz! V tom se mistrovství liší od olympijských turnajů, které čítají i semifinálové bitvy.

Skupinový program proběhne od čtvrtka 20. do soboty 23. ledna v Litoměřicích a Děčíně. Zápasy se hrají na 3x 15 minut čistého času bez nastavení, tedy dvoubodovým systémem. Postupující celky se sjedou do Litoměřic, obě utkání o konečné umístění už se hrají klasicky na 3x 20 minut. V případě nerozhodného výsledku následuje pětiminutové prodloužení tři na tři a poté případně nájezdy.

Liberecký kraj patří – co se počtu hokejových klubů týče – mezi nejmenší. I tak ale Liberečtí pojedou do Litoměřic se smělými ambicemi, protože v soutěži krajů VTM se jim letos doposud parádně dařilo. Budeme držet palce! Předchozí MMČR ovládli hráči Moravskoslezského kraje.

Skupinový program Libereckého kraje

čt 10:45: Liberecký kraj - Pardubický kraj
čt 16:00: Ústecký kraj - Liberecký kraj
pá 9:00: Liberecký kraj - Praha
pá 16:00: Liberecký kraj - Královéhradecký kraj
so 12:30: Olomoucký kraj - Liberecký kraj
so 19:30: kraj Vysočina - Liberecký kraj.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení