Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři mají možnost získat osmou výhru v řadě! V úterý vyzvou Dynamo Pardubice

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec - Liberecká smečka uvítá v úterním zápase Dynamo Pardubice, kterým se v posledních zápasech vůbec nedaří. Naopak Tygrům ano! Tygři budou bojovat o osmé vítězství v řadě v úterý od 18 hodin v Home Credit Areně.

Po nedělním zápase až na třetí místo!

Šelmy v neděli uspěly na Hané, kde sice po první třetině vedly, ale Kohouti dokázali ve druhém dějství srovnat na 1:1. Duel už vypadal, že půjde do prodloužení, jenže v poslední minutě závěrečné periody vsítil Lukáš Krenželok branku, a tak se Severočeši mohli radovat ze zisku tří bodů!

Lukáš Krenželok o vstřelení vítězného gólu:

„Byl to takový pokus o střelu. Udělal jsem kličku do středu, obránce mě už skoro měl, tak jsem do toho tak plácnul a naštěstí to tam spadlo. Jsme za to rádi, více takových!“

Tygři zaznamenali nad Olomoucí sedmé vítězství v řadě, které je posunulo na třetí příčku extraligy. V čele tabulky je usazena Sparta a na druhém místě je Třinec, na který Severočeši ztrácejí pouze tři body. Šelmy ale mají o tři zápasy méně než Oceláři. Liberci na záda dýchá Plzeň, která je v pořadí o jediný bod za Tygry.

Pernikáři se trápí

Z posledních deseti utkání Dynamo vyhrálo jen jednou, plný bodový zisk přivezlo z derby proti Hradci Králové, kde pardubičtí hokejisté vyhráli 5:2. Nízký počet bodů vypovídá i o tom, kde se Pardubice v tabulce nachází - na poslední příčce, kde místo sdílejí spolu s Vervou Litvínov. Celek z města perníku bude chtít v Liberci urvat tři body, aby se odpíchl ode dna.

Prohry nebyly jediným problémem, který muselo vedení Pardubic řešit. Na začátku října rozvázal smlouvu s Dynamem útočník a bývalý kapitán Tomáš Rolinek, který teď nastupuje za druholigové Vrchlabí, kvůli neshodám v klubu. Kromě Rolinka opustil klub také útočník Marek Hovorka, který se v minulé sezóně z nemalé části zasloužil o záchranu Pardubic v extralize.

První společný duel vyhrálo na domácí půdě Dynamo

V Pardubicích Tygři podlehli Východočechům 3:2. Dynamo vyhrálo díky podařeným přesilovým hrám, kde se prosadilo dvakrát, naopak šelmy ani jednou. Dvěma góly, v první a třetí třetině, se blýskl Michal Birner, kterého jsme v nedávných zápasech proti Litvínovu a Zlínu nenastoupil, protože byl zraněn. Při posledních duelech proti Kladnu a Olomouci už nechyběl v sestavě a je připraven hrát i proti Pardubicím.

Přijďte Tygrům zafandit a podpořit je svými hlasivkami! Budou se prát o druhé místo v tabulce a osmou výhru v řadě! Zápas začíná v úterý vhozením buly přesně v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 69
Bilance: 27 – 9 – 1 – 2 – 30
Skóre: 195:189

V posledním domácím utkání, které se odehrálo v minulém ročníku, Tygři zvítězili s Pardubicemi 3:1 a prodloužili svou sérii výher v domácí aréně. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení