Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři míří do rozjeté Plzně. Vrátí se zpět na vítěznou vlnu?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Extraliga dál pokračuje v rychlém tempu a Tygry po těžkém zápasu s Pardubicemi čeká další silný soupeř. Zavítají totiž do Plzně, která vyhrála poslední dva zápasy a stoupá tabulkou. Severočeši naopak na kontě mají šňůru pěti porážek, kterou rozhodně budou chtít ukončit. Jak to dopadne? Úvodní buly padne v neděli v 16:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň


Rozdílná forma

Plzeňští se po nepovedeném vstupu do extraligy zvedli a z posledních čtyř utkání získali hned devět bodů. Naposledy si připsali skalp silného Hradce, který na domácím ledě porazili 4:2. Aktuálně se nacházejí na deváté příčce, tedy dvě místa nad Bílými Tygry. O motivaci tak bude postaráno!

To scénář liberecké sezóny je zatím přesně opačný. Úvod ročníku se Tygrům povedl, když bodovali v prvních čtyřech zápasech, pak ale přišla pětizápasová šňůra porážek a s ní spojený sestup tabulkou. V posledním zápase přitom šelmy byly velmi blízko k ukončení nepříznivé série, vyrovnaný zápas s Pardubicemi ale nakonec ztratily inkasovaným gólem třináct sekund před koncem.

Michal Ivan o duelu s Pardubicemi

„Byl to celkem vyrovnaný zápas. Škoda, že jsme si ho zase sami prohráli. Sami jsme se střelili do kolene. Mohli jsme tu špatnou sérii zlomit a odrazit se do dalších zápasů. Budeme to muset udělat v dalším utkání.“


Poprvé proti svým

Nedělní zápas bude mít velmi specifický nádech pro Michala Bulíře. Ten totiž prakticky celou svou kariéru strávil v Liberci, kde se zařadil mezi nejlepší střelce celé historie našeho klubu. Před letošní sezónou se rozhodl přijmout novou výzvu a přestoupil do Plzně, za kterou zatím v devíti zápasech zaznamenal pět kanadských bodů. Teď se poprvé postaví proti svému mateřskému celku, jak se mu bude dařit?

Je jasné, že souboj dvou týmů, které na tom bodově jsou velice podobně, slibuje velmi napínavou podívanou. Úvodní buly důležitého zápasu padne v 16:30. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

Michal Bulíř v dresu Plzně, FOTO: Milan Podpera

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení