Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři míří na boleslavský led! Budou v odvetě úspěšní?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Bílé Tygry ve čtvrtek čeká druhý zápas Generali Česká Cupu proti Mladé Boleslavi. Ten první se jim povedl na výbornou, když rivala díky brankám Radana Lence a Lukáše Dernera porazili 2:0. Gólman Petr Kváča si navíc připsal své premiérové čisté konto v libereckém dresu! Utkání startuje v 17:00 na boleslavském ledě a sledovat ho můžete na O2 TV Sport. Podaří se Tygrům proti stejnému soupeři uspět i podruhé?

První zápas

Liberečtí si přenesli trend z loňské sezony, ve které byli velice silní na domácím ledě, do úterního zápasu a na Bruslaře vlétli jako uragán. Bezchybným výkonem celý tým podržel Petr Kváča, který se stal hlavním pilířem vítězství. Pro liberecké fanoušky byla ale zajímavá situace i v druhém brankovišti, kde se poprvé proti Tygrům představil jejich bývalý hráč Marek Schwarz, jenž odchytal druhou polovinu zápasu a připsal si několik kvalitních zákroků.

Tygři měli po většinu zápasu navrch, a tak po brankách Radana Lence a Lukáše Dernera dokráčeli k zaslouženému vítězství.

Patrik Augusta o prvním utkání s Mladou Boleslaví:

"Myslím si, že to bylo kvalitní utkání. Měli jsme spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili, speciálně v přesilových hrách. I tak bych to hodnotil pozitivně. Když vezmu v potaz, že je 11. srpna, tak to z naší strany bylo velice slušné utkání."


Chystá se další kanonáda?

Tygři svůj první zápas Generali Česká Cupu odehráli na karlovarském ledě, kde si s domácí Enegií poradili v poměru 4:5 po prodloužení. Z počátku se nezdálo, že by zápas měl končit vysokým počtem vstřelených branek. Díky explozi ve třetí třetině, v níž jich padlo hned pět, a následnému prodloužení, jsme však byli svědky rovnou devíti.

Mladá Boleslav se do turnaje uvedla o dva dny dříve se stejným soupeřem. Utkání mělo velmi divoký průběh, jen v první dvacetiminutovce diváci viděli osm gólů! Zbytek utkání již probíhal v klidnějším duchu, přesto ve třetím dějství musel každý z gólmanů lovit puk ze sítě ještě dvakrát a skóre se zastavilo na hodnotě 5:7 z pohledu Mladé Boleslavi.

Vzájemný souboj již gólové hody nepřinesl, oba celky se zaměřili na své defenzivní povinnosti a zápas skončil poměrem 2:0. Čeká nás další přestřelka nebo budou i ve druhém vzájemném zápase úřadovat hlavně brankáři?

Tygři se budou pokoušet vyhoupnout do čela celé skupiny B Generali Česká Cupu. Aktuálně se nacházejí na druhém místě a na první Karlovy Vary ztrácí dva body. Nutno ale dodat, že Energie odehrála o jeden zápas navíc.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení