Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygří mládež skočila z ledu na trávník a v Rozstání vybojovala ve fotbale 3. místo

Date of publication Author Kateřina Hamplová, Dominik Jakubec

Lberec - Malí Bílí Tygři ze 4. třídy mají za sebou velmi pestrý týden. Kromě tradiční letní přípravy vyjeli také na led a zakončili ho v kopačkách. Na fotbalové exhibici v Rozstání si změřili síly s fotbalisty Slovanu nebo domácího Sokolu a vybojovali 3. místo.

Ročníky 2009 a 2010, které sice ve škole chodí do 2. a 3. třídy, ale hokejově náleží už do 4. třídy, okusili nabitý týdenní program včetně herních tréninků na ledě, což je v červnu pro mládežnické hokejisty velkým zpestřením. V pátek se utkali proti svým fotbalovým vrstevníkům v Rozstání, kde obhájili 3. místo, a podle trenéra se určitě nemají za co stydět.

"Musím před kluky smeknout, protože v tomto horkém počasí je to pro ně velice těžké. Ještě hodinu a čtvrt před začátkem fotbalového turnaje se totiž proháněli po libereckém ledě. Nejsme fotbalisti, kteří se věnují fotbalu celý rok, ale i tak se tu určitě neztratíme,“ chválil své svěřence trenér Libor Daněk.

Fotbal, led i rugby

Fotbal ale nebyl pro malé hokejisty jediným neobvyklým sportem. Bílí Tygři si totiž v přípravě vzhledem k všestranné průpravě vyzkouší i jiné sporty. Kromě fotbalu si zahráli například rugby. "Ta sportovní všestrannost je hodně důležitá. Hlavně u rugby jsou kluci nadšení a opravdu klobouk dolů, jak to všechno v tomto počasí fyzicky zvládají. Nehrajeme ho samozřejmě moc kontaktně ve výstroji, stačí se soupeře dotknout a ztrácí míč,“ vysvětluje Libor Daněk.

Právě rugby se v zjednodušené formě malým hokejistům v přípravě osvědčilo. "I když se to třeba nezdá, je to v určitém smyslu podobné hokeji. Hlava a ruce musejí pracovat nezávisle na nohou, což v hokeji odpovídá práci s hokejkou," dodává Daněk.

Stejně jako při fotbalovém turnaji v Rozstání však není důležité, aby malí Tygři v daných sportech excelovali. „Naší prioritou není být nejlepší ve všech sportech, hlavní je, aby to kluky bavilo a trošku se odreagovali," uzavírá kouč Libor Daněk. A právě zábava a nadšení byly rozhodně v Rozstání na hokejistech při turnaji znát!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení