Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři na druhý svátek vánoční vyzvou Litvínov. Oslaví třetí výhru v řadě?

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Vánoční pohoda je pro liberecké hokejisty již minulostí. Po štědrovečerní večeři se musí připravovat na další utkání, v sobotu totiž pod Ještědem přivítají Vervu Litvínov. Ještě před Vánoci se Tygři radovali z dvou výher po sobě, sklidí body i tentokrát? Zápas začíná v 16 hodin v Home Credit Areně.

Lepší a lepší

Svěřenci trenéra Patrika Augusty v posledních duelech předvádějí slušné výkony. Na domácím ledě se jim sice nevydařilo domácí utkání proti Pardubicím, kdy soupeři podlehli těsně 1:2, chuť si ale naštěstí spravili hned poté.

Liberečtí ukázali svoji produktivitu v dalším kole proti Energii, kde padlo celkem deset gólů. Ačkoliv skóre otevřeli jako první hosté, Tygři v první části vsítili hned čtyři branky, a nakonec zaslouženě zvítězili 7:3. Střeleckou formu potvrdil Adam Musil, jenž si vystřelil hattrick. Zajímavostí je, že se v sezóně zatím trefuje pouze proti Karlovým Varům.

Před vánočními svátky se šelmy vydaly do Olomouce, kde opět braly všechny body! Důležitým faktorem byla pečlivá obrana, Jaroslav Pavelka navíc udržel čisté konto. Ve vlastním oslabení vstřelil první branku Tygrů Radovan Pavlík, ve druhé části potvrdil vítězství Jaroslav Vlach.

Patrik Augusta hodnotí zápas s Olomoucí:

„My jsme samozřejmě spokojení. Utkání jsme odpracovali poctivě, protože jsme věděli, že soupeř bude po vítězství v Třinci na koni. Podařilo se nám dát gól v oslabení, což nám hodně pomohlo."


Šedesát minut nestačí

Verva musela ve všech posledních případech bojovat v prodloužení nebo až v samostatných nájezdech. Duel proti Dynamu skončil se stejným výsledkem jako v Liberci. V poslední dvacetiminutovce Litvínov ještě srovnal na 1:1, ale v nájezdech byli hosté úspěšnější.

Následovala přestřelka s Kometou, kdy oba celky skórovaly po třetinách naprosto vyrovnaně. Rozseknout remízu 6:6 musely až individuální střely, tam se ale Brno zaradovalo po každém pokusu a bralo vítězství. Ve druhém zápase se stejným soupeřem padlo gólů podstatně méně, nicméně zase nerozhodla základní hrací doba. V prodloužení se podařilo skórovat Litvínovu díky střele Viktora Hübla.

V letošní sezóně se Verva s Tygry utkala v listopadu, kdy je po nerozhodném skóre 1:1 překonala až v dlouhých nájezdech. Liberečtí tedy mají co oplácet, navíc budou chtít navázat na dvě předchozí výhry. Kdo z nich si nakonec nadělí sváteční body? To zjistíme už v sobotu 26. prosince od 16 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 73
Bilance: 28 – 10 – 1 – 3 – 30
Skóre: 146:116

Zajímavosti

  • Pokud oba nastoupí, opět uvidíme souboj dvou úspěšných gólmanů. V dosavadním ročníku byli Denis Godla i Petr Kváča třikrát vyhlášení nejlepšími hráči zápasu, čímž se řadí na přední příčky této statistiky.
  • Nejhladovějším útočníkem z Litvínova je rozhodně Aaron Irving, který v sezóně posbíral už 65 střel na branku soupeře. Stejný počet vyslal Tomáš Filippi a 67 pokusů vypálil Michal Birner.
  • Tygrům se výrazně lépe daří v přesilovkách, využili jich celkem osmnáct, zatímco Verva pouze polovinu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení