Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři nastoupí ve třetím utkání v tomto týdnu proti Vervě Litvínov

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec – Tři utkání ve čtyřech dnech, tak by se dal ve zkratce popsat tento vskutku nabitý týden Tygrů. Po dvou zápasech proti Mladé Boleslavi v úterý a ve čtvrtek je do třetice hned v pátek od 18:00 čeká HC Verva Litvínov. Přijďte šelmy na domácí led podpořit!

Změny v kádru Litvínova

Ani Vervě se změny v týmu přes léto nevyhnuly obloukem. Z celku odešlo celkem šest hráčů. Mužstvo opustili před novou sezonou brankář Jaroslav Janus, obránci Michal Moravčík, který zamířil do finské Tappary a Kanaďan Akim Aliu. Dalšími odchozími byli pak útočníci Edwin Hedberg, Chris Langkow a Michal Trávníček, který ve svých 40 letech zamířil do druhé nejvyšší soutěže a bude hrát za Ústí nad Labem.

Příjemnější částí změn byly samozřejmě příchody. Do Litvínova přišel přímo z KHL obránce Ulvis Janis Balinskis, jenž v uplynulém roce nastupoval za Dinamo Riga. Ze zahraničí, konkrétně ze Švédska, má poté Verva ještě jednu posilu, beka Aarona Irwinga. Dalšími příchozími jsou též útočníci Patrik Zdráhal z Vítkovic, Martin Látal z Pardubic a slovenský brankář Denis Godla ze sestupujícího Kladna.


Kdo bude mít po čtvrtečních zápasech na ledě lehčí nohy?

Liberec má za sebou ve skupině B Generali Česká Cupu již tři utkání, přičemž dvě z nich odehrál tento týden. V prvním zápase proti Karlovým Varům zvítězil tým Patrika Augusty po prodloužení 5:4 a toto úterý poté porazil na domácím ledě i Mladou Boleslav 2:0.

Ve čtvrtek měli Tygři s Bruslaři na programu druhé klání. Šelmám se však bohužel na úterní utkání nepovedlo navázat. Během prvních dvou třetin totiž obdržely od boleslavských pět branek, ve třetí třetině pak přidala Boleslav ještě tři góly a radovala se z konečného výsledku 8:2. Hattrickem se blýskla nová posila domácích Brandon Alderson, o branky libereckého týmu se naopak postarali ve 27. minutě Ronald Knot a v 54. minutě Tomáš Hanousek.

Verva prozatím odehrála v rámci Generali Česká Cupu dvě utkání a obě proti Karlovým Varům. Zatímco v prvním zápase utrpěla v lázeňském městě tvrdou porážku, když prohrála 0:5, druhé klání zvládli hokejisté Litvínova skvěle a porážku na domácím ledě Energii vrátili. Na Stadionu Ivana Hlinky totiž nad průběžně vedoucím týmem tabulky B Generali Česká Cupu hladce zvítězili 6:0.

Litvínov i Tygři budou mít tedy v pátek v nohách zápas z předchozího dne a uvidíme, kdo v tomto rovném boji urve cenné vítězství. Litvínov nyní zaujímá se třemi body poslední místo v tabulce skupiny B, má však za sebou pouze dvě utkání. Hráčům z města pod Ještědem patří druhá příčka s pěti body a třemi odehranými zápasy hned za Energií, která má ještě o jedno odehrané klání navíc. Výsledek zítřejšího duelu však nepochybně tabulkou zamíchá, a proto nezapomeňte na osmnáctou hodinu dorazit do Home Credit Areny!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení