Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři se s Vítkovicemi utkají o sedmé místo! Zápas začíná už v 17:20!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Základní část uplynula jako voda a máme tu poslední kolo! A i v něm mají Tygři stále o co hrát, neboť vyzvou v přímém duelu o sedmou příčku Vítkovice. Pozor! Utkání začne na ledě Home Credit Areny netradičně už v 17:20!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Kdo bude sedmý?

Bílí Tygři prohráli v posledním utkání na ledě Českých Budějovic a definitivně tak ztratili šanci na postup do elitní čtyřky. Naopak Vítkovice porazily už jistého výherce základní části z Hradce Králové a dostaly se v tabulce před Liberec, na nějž mají náskok jednoho bodu.

Oba celky mají nyní jistotu, že budou hrát předkolo a začnou ho na domácím hřišti. A právě v přímém souboji si to spolu rozdají o to, kdo půjde do play-off z lepší pozice! Severočeši mají s Riderou kladnou vzájemnou bilanci, stačí jim tudíž i výhra v prodloužení, aby se posunuli na sedmé místo. Naopak ostravský celek by ještě mohl dokonce pomýšlet na šestou příčku, musel by však vyhrát za tři body a doufat, že Pardubice prohrají v základní hrací době. Více o situaci v tabulce i možných soupeřích pro předkolo play-off se dočtete tady.

Patrik Augusta o zápasu s Budějovicemi
V první třetině nám chvíli trvalo, než jsme se rozkoukali. Domácí byli rychlejší a všude o krok dřív. Ve druhé části jsme přidali a utkání se začalo překlápět na naši stranu. Bohužel jsme v závěru udělali dvě obrovské chyby, což nás stálo zápas.

Koho sledovat

Mezi pěti nejproduktivnějšími hráči Vítkovic se nachází hned tři bývalí Tygři, konkrétně Rostislav Marosz, Dominik Lakatoš a Lukáš Krenželok. Poslední jmenovaný je navíc s šestnácti góly nejlepším střelcem mužstva!

Liberecký obránce Michal Ivan má letos na svém kontě celkem čtyři branky, hned dvě přitom vsítil do vítkovické klece! Prosadí se proti Rideře i tentokrát?

Znovu Vítkovice

Svěřenci Patrika Augusty se s Vítkovicemi utkali v posledním kole i minulý rok a i tehdy hráli o hodně. Na ledě soupeře totiž vyhráli 4:1 a zajistili si tak přímý postup do čtvrtfinále. Tentokrát budou o pozici v tabulce bojovat přímo s Riderou! Letos však budou mít výhodu domácího prostředí, což je situace, která naposledy nastala před pěti lety. Základní část totiž šelmy zakončovaly před svými fanoušky naposledy v roce 2017, od té doby hrály vždy venku.

Budou Tygři úspěšní a naladí se výhrou na play-off, nebo přímý souboj o sedmé místo zvládnou lépe Vítkovice? To se dozvíme již v úterý, kdy padne úvodní buly už v 17:20! Více o prodeji vstupenek se dozvíte zde.

Poslední vzájemný zápas

HC Vítkovice Ridera vs. Bílí Tygři Liberec 1:4
Branky a nahrávky:
49. Bitten – 15. J. Vlach (L. Šmíd, Birner), 32. Filippi (Birner, Melancon), 47. M. Ivan (M. Zachar), 53. Rychlovský.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení