Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři si pojistili služby šesti hráčů. V Liberci naopak končí Klepiš

Date of publication Author Klub

Liberec – Mladíci Jakub Rychlovský, Adam Klapka, Jan Štibingr a Sebastian Čederle budou nadále součástí soupisky Liberce. Totéž platí i pro zahraniční beky T.J. Melancona a Michala Ivana. Naopak zkušený útočník Jakub Klepiš pod Ještědem končí.

Melancon a Ivan pokračují

Oba beci zavítali pod Ještěd během minulého léto ze slovenského Zvolena, v němž dokonce ve většině zápasů nastopovali společně v obranné dvojici a výrazně se podíleli na zisku mistrovského titulu.

Na českou nejvyšší soutěž si v uplynulém ročníku navykli velmi rychle a oba se stali pevnými členy základní sestavy. Kanaďan T.J. Melancon zvládal kromě bránění podporovat i ofenzivu a nakonec si v 54 zápasech připsal 17 kanadských bodů (včetně play-off). Slovenský bek a reprezentant Michal Ivan poté plnil roli především defenzivně laděného obránce, nicméně i on se nebál zaútočit a během absence klíčových hráčů hrál i přesilové hry. Sezónu nakonec zakončil s bilancí 5+8 v 66 utkáních.

Po povedených výkonech tak Tygři neváhali s uplatněním opce v jejich smlouvách. T.J. Melancon a Michal Ivan tak zůstanou pod Ještědem minimálně jednu další sezónu!

Opce u mladých pušek

Mladí hráči v tygřích barvách zaznamenali uplynulý rok velký progres a stali se velmi důležitou částí soupisky. Odchovanec Severočechů Jakub Rychlovský se do „A“ týmu probojoval už loňský ročník a letos splácel realizačnímu týmu důvěru plnými doušky. V základní části si nakonec připsal třináct kanadských bodů, načež v play-off přidal další tři.

Vytáhlý útočník Adam Klapka dostal šanci až v průběhu sezóny, svými výkony si však řekl o pevné místo v základní sestavě, kterou už poté neopustil. Ve 44 utkáních nakonec zaznamenal šest gólů a osmnáct nahrávek. Ve vyřazovacích bojích následně nasbíral další čtyři kanadské body. Na závěr sezóny si poté řekl i o pozvánku do národního týmu, stejně jako o případné angažmá v zámoří.

Šikovný obránce Jan Štibingr odehrál loni za Tygry deset zápasů, v uplynulém ročníku jich už stihl 43 v základní části a poté tři v play-off! Kromě toho si také připsal svůj první gól v extralize a ročník nakonec zakončil s bilancí 2+5. Všichni tři mladí hráči budou pod Ještědem pokračovat i v následující sezóně. Klub totiž u všech tří borců uplatnil opci v jejich smlouvách!

Opce byla uplatněna také u slovenského útočníka Sebastiana Čederleho, který před příchodem do Liberce odehrál i dva roky ve švédské juniorce. Zatím nastupoval především na farmě v Benátkách, za Tygry doposud odehrál osm zápasů v základní části a jeden v play-off, během nichž si připsal jednu asistenci.

Klepiš končí

V Liberci naopak nebude pokračovat útočník Jakub Klepiš, jehož opci klub neuplatnil. Mistr světa z roku 2010 odehrál za Tygry jednu sezónu, v níž si připsal 29 kanadských bodů.


Jakub Rychlovský během čtvrtfinále se Spartou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení