Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygří smečka má napilno. Den po utkání s Budějovicemi se představí v Plzni!

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Čas na relax? Ani náhodou. Po utkání s Českými Budějovicemi, které skončilo pro Tygry se třemi body v kapse, se musí Liberečtí soustředit na další kolo. Hned ve středu změří síly s Plzní, se kterou mají letos šelmy vyrovnanou bilanci. Kdo vybojuje vítězství tentokrát? Duel na západě Čech začíná už od 16:30!

Tři zápasy, dva soupeři

Severočeši se v průběhu jednoho týdne už dvakrát setkali se stejným soupeřem – s Českými Budějovicemi. Na jihu Čech nejdříve zvítězili 5:2, když si obránce Mislav Rosandič navíc připsal tři asistence. Poté Tygři odehráli ne příliš povedené utkání s Třincem, doma Ocelářům podlehli bez jediného vstřeleného gólu.

Motor ale v úterý zavítal pod Ještěd s myšlenkou odvety. Ačkoliv si Liberečtí utvořili dvougólový náskok, České Budějovice se nevzdaly a ve třetí části ještě snížily na 3:2. Nakonec si ale Tygři pojistili tři body závěrečnou střelou Petra Jelínka.

Trenér Patrik Augusta po zápasu s Motorem:

„Vítězství nebylo jednoduché. Hráli jsme dobře, kontrolovali jsme hru, ale soupeř se dostal zpátky do zápasu jedním gólem v přesilovce. My si moc nepomohli, nebyli jsme tolik produktivní jako před týdnem, a proto to bylo vyrovnané až do konce.“


Nešťastná série

Hokejisté ze západu Čech v posledních kolech nebodují. Po prohře s Mladou Boleslaví nestačili ani na Třinec, když padli 2:3. Indiáni podlehli i v Karlových Varech, kde dokonce vedli o dvě branky, jenže Energie zvládla utkání otočit čtyřmi góly, a sebrala tak všechny body.

V nedělním domácím duelu Plzeň přivítala brněnskou Kometu. Nakonec se však rozhodlo jedinou střelou z hole Petra Zámorského, jenž skóroval v početní výhodě, a Plzeň opět odcházela do kabiny s prázdnou. Tygry tak nečeká vůbec nic jednoduchého, neboť narazí na soupeře, který se ve svém teritoriu bude za každou cenu chtít vrátit na vítěznou vlnu.

Boj o vše

Bilance letošních vzájemných zápasů je nerozhodná. V prosinci se šelmám nepodařilo uhájit svůj led a prohrály 3:6. Liberec se ale v lednu oklepal a nakonec vybojoval dva body z Plzně po zásluze Jaroslava Vlacha a jeho trefy v prodloužení.

Tento zápas je pro oba celky extrémně důležitý, neboť se oba nachází mezi uchazeči o místo v elitní čtyřce, která postoupí přímo do čtvrtfinále. Uspějí ve středu hladoví Tygři, nebo naopak motivovaní indiáni, kteří už nutně potřebují bodovat? Utkání na plzeňském kluzišti začíná v 16:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 74
Bilance: 33 – 5 – 3 – 6 – 27
Skóre: 102:87

Zajímavosti

  • Tygrům se na ledě Západočechů dlouho nedařilo, naposledy v Plzni zvítězili v ročníku 2016/17. V posledním venkovním klání však Liberečtí uspěli a nepříjemnou kletbu zlomili. Navážou na lednovou výhru?
  • Co se týče největší úspěšnosti střelby, indiáni se chlubí druhým místem v celé extralize, gólem skončí téměř 12 % jejich vyslaných střel. Tygři se blíží k deseti procentům a obsazují slušné šesté místo.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení