Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři v Chomutově vyzvou Kladno. Uspějí proti němu i počtvrté?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po dvou porážkách v řadě je před Tygry další utkání, v němž si budou chtít spravit chuť. Do cesty se jim postaví kladenští Rytíři, kteří ještě neřekli poslední slovo a postupně ukrajují svou ztrátu na třinácté místo. Utkání odstartuje v Rocknet Aréně v pátečních 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus Rytíři Kladno

Kladno se nadechuje

Ještě nedávno to vypadalo, že jsou karty rozdány jasně. Jenže Kladenští zabrali a najednou ztrácí na třinácté místo, které zajišťuje účast v extralize pro příští rok, pouhých šest bodů! Pravda, Litvínov má sice nyní oproti Rytířům dva zápasy k dobru, do konce základní části ovšem zbývá stále více jak deset utkání a boj o záchranu tak ještě není definitivně rozhodnut (po čtvrteční předehrávce 51. kola mezi Pardubicemi a Litvínovem se může situace v tabulce změnit, pozn. red.). V posledním střetnutí si navíc Středočeši vyšlápli na druhý Hradec Králové a do duelu s Tygry tak půjdou výrazně psychicky posíleni.

Naopak svěřenci Patrika Augusty po třech výhrách v řadě opět dvakrát klopýtli. Nejdříve nestačili na Hradec a následně jim nevyšla ani domácí dohrávka 44. kola proti Českým Budějovicím. V utkání s Motorem sice dlouho vedli 1:0, v závěrečném dějství se však hosté nadechli k obratu a nakonec si z Podještědí odvezli všechny body. Proti Rytířům se tak Severočeši budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu.

Petr Kváča o zápase s Motorem
Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. Makali jsme, dřeli jsme... Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Ukázali jsme ale věci, na kterých pracujeme celou sezonu. Nemáme se za co stydět.

Těsné zápasy

Liberec se s Kladnem letos utká již počtvrté, tedy naposledy v základní části. Všechna tři předchozí měření sil ovládli Tygři a zatím tak mají proti tomuto soupeři stoprocentní bilanci. Je ovšem potřeba dodat, že to pokaždé byla velmi těsná výhra. Dva duely totiž Severočeši vyhráli pouze o jedinou branku, přičemž v tom třetím si výhru pojistili až trefou při power-play. Rytíři jsou navíc nyní povzbuzeni dvěma triumfy za sebou a vidinou šance na jistou záchranu v extralize, takže šelmy nečeká vůbec jednoduchý protivník.

Dočkáme se opět těsného výsledku a libereckého vítězství, nebo budou tentokrát úspěšnější hokejisté Kladna? Zápas 49. kola začne na ledě chomutovského stadionu v 18:00!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 3:2
Branky a nahrávky: 5. P. Jelínek (Gríger, Birner), 23. Birner (M. Rosandić, Klepiš), 24. Klapka (P. Jelínek) – 41. Kehar (Plekanec, Melka), 59. K. Wood (Dotchin).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení