Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři vs. Sparta díl šestý. V semifinálové bitvě jde do tuhého!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tygři v neděli neuspěli na pražském ledě, a tak semifinále se Spartou napíše v úterý šesté pokračování, v němž budou mít Liberečtí výhodu domácího prostředí. Úvodní buly padne pod dohledem kamer O2 TV Sport v 17:00!

Sparta vs. Liberec 2:3 na zápasy

1. zápas: Sparta vs. Liberec 1:5
2. zápas: Sparta vs. Liberec 1:3
3. zápas: Liberec vs. Sparta 3:2p
4. zápas: Liberec vs. Sparta 0:5
5. zápas: Sparta vs. Liberec 3:2p

Do semifinálové série vstoupili lépe liberečtí hokejisté, kteří vyhráli oba úvodní duely na ledě soupeře. Série se poté přesunula pod Ještěd. Začátek prvního zápasu vyšel lépe Spartě, která se dostala do vedení 2:0, Tygři ale ještě ve druhé třetině dorovnali skóre a poté rozhodli v prodloužení!

Severočeši tak získali postupový mečbol, jenže Pražané v následujícím střetnutí vyřazení odmítli. Již v první dvacetiminutovce si vybojovali třígólový náskok, jenž tentokrát šelmám otočit nedovolili.

Petr Jelínek s přibývajícími zápasy:

„Každý tým má video, takže my je máme načtené a oni nás. Už je to jen čistě o kreativitě hráčů.“


Druhé prodloužení

Po dvoudenní přestávce tak svěřenci trenéra Patrika Augusty vyrazili zpět do hlavního města, kde chtěli využít druhého pokusu na postup do finále. Utkání nabídlo velmi vyrovnanou a vyhrocenou bitvu, která dospěla až do nastaveného času.

Jeho prvních dvacet minut rozhodující trefu nenabídlo, na začátku druhého prodloužení ale Sparta využila přesilovou hru a znovu si vynutila pokračování série. To se uskuteční již v úterý pod Ještědem.

Petr Kváča před šestým utkáním:

„Je to těžké, musíme se s tím porvat tak, jak to dělá náš soupeř. Zatím to byla super série, dobré a vyrovnané zápasy. Pořád vedeme, nyní musíme zregenerovat a připravit se na úterý.“


Bude to boj!

Je před námi v pořadí šesté utkání a začíná přituhovat. Na ledě to mezi oběma týmy vře čím dál více a emoce tečou proudem. Jinak tomu zcela určitě nebude ani v následujícím duelu. Jde totiž o hodně! Tygři chtějí na třetí pokus otevřít brány finále, sparťané zase vrátit semifinále zpět do Prahy na rozhodující zápas.

Jak šesté měření sil dopadne se dozvíme od úterních 17:00, utkání odvysílá na svých obrazovkách O2 TV Sport. Držte našemu týmu palce!

Radan Lenc cloní před bránou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení