Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři zakončí venkovní sérii zápasem v Pardubicích!

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Svěřenci Patrika Augusty zakončí šňůru pěti venkovních utkání duelem na ledě Pardubic. Ve všech dosavadních vzájemných střetech této sezóny padaly branky v šedesáté minutě, o drama tak rozhodně nebyla nouze! Porazí Tygři Dynamo podruhé v letošní základní části? Úvodní vhazování 55. kola padne v úterních 18 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Absence a góly

Pardubičtí se v posledním utkání představili na ledě Karlových Varů. Na Západočechy však ve stíhací jízdě nestačili a podlehli jim 4:5. Momentálně se tak potýkají s nepříznivou bilancí tří prohraných zápasů v řadě, ve kterých navíc nevstřelili branku v přesilovce. Podíl na tom má bezesporu i absence druhého nejlepšího přesilovkového střelce Pardubic, Anthonyho Camary, jenž si musel odpykat třízápasový disciplinární trest. Pro utkání s libereckým mužstvem by již ale měl být svému týmu k dispozici.

V minulém utkání Bílí Tygři skolili třinecké Oceláře, kterým uštědřili lekci z produktivity. Skórovali hned čtyřikrát z osmnácti pokusů a vyhráli 4:2. Gólově se prosadili opět členové druhé lajny Jan Ordoš a Marek Zachar, kteří se v poslední době pyšní velmi solidní formou. Lví podíl na výhře měl také brankář libereckých hokejistů Jaroslav Pavelka. Během zápasu v Třinci na něj letělo celkem 44 střel, z nichž inkasoval pouze dvakrát a významně se tak podílel na výhře.

Patrik Augusta o zápase v Třinci
Musím pochválit hráče. Od gólmana až po posledního hráče to byla parta válečníků. Vítězství jsme uválčili velice dobrým, zodpovědným a poctivým výkonem.

Koho sledovat

Již čtyři utkání je zpět v sestavě Dynama Robert Říčka. Předtím však měsíc absentoval vinou zranění utrpěného v posledním duelu s Tygry. Herní pauza na něm ale nezanechala negativní podpis a stále hlasitě promlouvá do bojů o nejlepšího střelce základní části. Od svého návratu se postaral téměř o polovinu gólů svého celku, když vstřelil hned pět branek z týmových jedenácti.

Na druhé straně se vyplatí sledovat hlavní oporu defenzivních řad Tygrů Ladislava Šmída. Jeho přínos jak přímo na ledě, kde po jeho boku sbírají zkušenosti mladí beci, tak v kabině, je neoddiskutovatelný. Ostřílený matador má nyní šňůru čtyř zápasů alespoň s jedním kanadským bodem a celkem jich zaznamenal za toto období už pět.

Výhry hostujících celků

Všechna dosavadní střetnutí Bílých Tygrů s Dynamem v této sezóně skončila rozdílem jediné branky. Ještě zajímavější je však to, že v každém z těchto utkání padl gól v šedesáté minutě. V prvním vzájemném duelu pardubičtí hokejisté gólovou trefou dvanáct vteřin před koncem rozhodli o svém tříbodovém triumfu. Ve zbylých dvou případech poté zápas po gólu v poslední minutě putoval do prodloužení. Žádné z utkání mezi Libercem a Pardubicemi navíc nevyhrálo domácí mužstvo. Bude mít i poslední klání mezi Tygry a Dynamem v základní části šťastný konec pro hostující celek?

Severočeši tímto střetem uzavřou sérii pěti zápasů hraných na kluzišti soupeře. Z předešlých čtyř venkovních utkání navíc alespoň bodovali hned ve třech. Přidají Bílí Tygři na své konto další bodový zisk? To se dozvíme od úterních 18 hodin, kdy padne úvodní buly!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Dynamo Pardubice 3:4p
Branky a nahrávky: 5. J. Vlach (M. Rosandić, P. Jelínek), 27. J. Šír (A. Najman), 44. Rychlovský (Klapka) – 13. Camara (Košťálek, A. Musil), 35. A. Musil (Košťálek, Camara), 60. J. Mikuš, 61. Camara (Košťálek).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení