Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři zavítají do Českých Budějovic. Vrátí se zpět na vítěznou vlnu?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Nabitý program extraligy pokračuje! Tygry čeká už třetí zápas v pěti dnech, tentokrát se utkají s nevyzpytatelným Motorem. Liberečtí bojují o přímý postup do čtvrtfinále play-off, odvezou si z Českých Budějovic důležité body? To se dozvíme už v pátek, zápas začíná v 17:30!

Tuhý boj o čtyřku

Svěřenci trenéra Patrika Augusty momentálně prožívají klíčovou fázi základní části. Vrcholí totiž boj o místo v první čtyřce, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Tygři aktuálně okupují čtvrtou příčku, na záda jim ale dýchá Hradec Králové s Plzní. Ani třetí Mladá Boleslav nemá nic jistého, na Liberecké sice momentálně má čtyřbodový náskok, současně ale má o jeden odehraný zápas více. Pro šelmy tak má teď každý bod cenu zlata, o motivaci tedy bude rozhodně postaráno!

V posledním kole zavítala pod Ještěd pražská Sparta. Severočeši do utkání vstupovali v dobré formě, na svém kontě totiž měli čtyřzápasovou vítěznou sérii, na vedoucí celek tabulky ale nakonec nestačili. Před třetí třetinou bylo sice ještě skóre vyrovnané, v poslední dvacetiminutovce ale hosté naplno ukázali svou sílu a vyhráli 5:2.

Trenér Patrik Augusta po zápasu se Spartou:

„Podle mého názoru to bylo minimálně do 50. minuty velice vyrovnané utkání. Po vyrovnání na 2:2 jsme bohužel rychle inkasovali, což nás malinko srazilo do kolen. Po našich chybách soupeř vstřelil ještě další branky, přesto si myslím, že to padesát minut bylo bojovné a vyrovnané.“


Prokleté závěry

Budějovickým se na rozdíl od Tygrů vstup do nového kalendářního roku moc nepodařil. Za tři body v něm vyhráli jen tři zápasy a momentálně se tak krčí na poslední příčce extraligové tabulky. Většina utkání Jihočechů jsou však velmi vyrovnaná, o body často přicházejí až v samém závěru. Severočechy tak rozhodně nečeká nic lehkého!

Naposledy se Motor vydal na led Vítkovic. Domácí rozhodli o své výhře v druhé třetině, v které vstřelili čtyři góly. Budějovičtí dotahovali marně a nakonec prohráli 3:5. Aspoň malou vzpruhou pro ně mohl být dobrý výkon Miroslava Holce, který vstřelil dvě branky. Prosadí se zkušený útočník i proti Liberci?


Vzájemné zápasy pro Tygry

Oba týmy se letos utkaly zatím jen dvakrát a v obou případech byli úspěšnější Severočeši. První souboj byl ale velmi vyrovnaný, rozhodnout musely až samostatné nájezdy, v kterých bonusový bod Tygrům vystřelil Adam Musil. Doposud poslední vzájemné utkání mělo už jasnější průběh. Liberečtí do zápasu vstoupili ve velkém tempu a nakonec vyhráli vysoko 7:0.

Jak to dopadne tentokrát? Pro svěřence trenéra Patrika Augusty teď hraje každý bod klíčovou roli, proti Motoru to ale rozhodně nebudou mít snadné. Úvodní buly utkání padne v pátek v 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus Madeta Motor České Budějovice

Počet zápasů: 41
Bilance: 26 – 9 – 0 – 0 – 10
Skóre: 142:96

Zajímavosti

  • V posledním vzájemném utkání si první čisté konto v libereckém dresu připsal Petr Kváča a Jaroslav Vlach v něm zaznamenal svůj první hattrick v kariéře.
  • Klíčovou roli by mohly hrát přesilovky. Tygři v jejich využití patří k nejlepším v lize, Jihočeši mají naopak nejhorší oslabení v celé soutěži.
  • V obou letošních zápasech se trefil Michal Bulíř. Uspěje liberecký útočník i napotřetí?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení