Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři získali obra z Kanady. Tým posílí bek Taylor Doherty

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílí Tygři hlásí před startem extraligy zámořskou posilu! Defenzivní řady vyztuží 203 cm vysoký kanadský obránce Taylor Doherty. Sedmadvacetiletý bek podepsal pod Ještědem jednoletou smlouvu.

Urostlý zadák, kterého v roce 2009 draftovali ve druhém kole San Jose Sharks, zažije v Liberci svou první štaci mimo americký kontinent. Mimochodem, půjde o vůbec nejvyššího hráče, který zatím oblékl v extralize tygří dres.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Po odchodu Adama Jánošíka nám ke spokojenosti s obrannými dvojicemi chyběl jeden bek. Tento post by měl obsadit Taylor. Očekávám od něj fyzickou hru, podporu útoku a také to, že dokáže zjednat respekt před naší brankou. Do karet nám hraje, že jde o zadáka s holí na pravé straně, ideálně tak zapadne do složení formací. O poslední zbylé místo v obraně se poperou naši mladíci a hráči z Benátek.“


Profil Taylora Dohertyho

Urostlý kanadský obránce o svých kvalitách dával vědět už v mládežnických soutěžích. Za kanadskou reprezentaci do 18 let si zahrál na mistrovství světa 2009 ve Spojených státech a i díky tomu byl následně v draftu NHL vybrán ve druhém kole organizací San Jose Sharks.

Další dvě sezony strávil v juniorské Ontario Hockey League, kde byl v ročníku 2010/11 zvolen do All-Star týmu. Postupně začal dostávat příležitost také na farmě Sharks ve Worcesteru, kde strávil následující čtyři sezony. Prosadit se do NHL se mu ovšem nedařilo.

V dalších letech tak střídal East Coast Hockey League a farmářskou AHL, kde se představil například v dresu Toronto Marlies nebo Providence Bruins. Nyní vůbec poprvé zamíří mimo americký kontintent a v tygřím dresu si vyzkouší českou extraligu.

Taylor Doherty

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení