Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygřice po zdařilém obratu poprvé v sezoně porazily celek Pardubic

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec - Konečně se i proti hráčkám Tesly zadařilo a Tygřice si odvezly z města perníků tři body. Lví podíl na tom měl týmový výkon, který Liberečanky předvedly a také dva góly Adriany Kubové ve druhé a třetí třetině, díky nimž Tygřice utkání otočily ze stavu 2:1 na vítězných 2:3. Druhou střelkyní hostích v zápase byla poté Tereza Plosová, jež skórovala v prvním dějství.

Proti libereckým hráčkám stál v Pardubicích silný sok, kterého naposledy porazily v únoru 2019 a jež za Karlovými Vary aktuálně drží druhé místo tabulky,. Do utkání lépe vstoupily hráčky Tesly, když v sedmé minutě skórovala Sáblíková. Prvním gólem Liberečanek poté ale na 1:1 srovnala ve 13. minutě a asistence Hornické a Koškové Tereza Plosová. Před odchodem do kabin se však ještě prosadila pardubická útočnice Bláhová a Tygřice tak začínaly druhou periodu se ztrátou jednoho gólu.

Manko se podařilo ve 33. minutě smazat Adrianě Kubové, která si pro svůj premiérový gól sezony nemohla vybrat lepší chvíli. I v poslední třetině klání hrály liberecké hráčky velice obětavě a dobře bruslily, díky čemuž neobdržely další branku. O připsání tří bodů na účet Liberce pak rozhodla necelé tři minuty před koncem opět Adriana Kubová, která dostala nahrávku od Mazancové, obtočila se kolem brány a úspěšně zakončila za záda brankářky Kalhousové. Liberečanky se tak po dlouhých třech letech radovaly z výhry nad Teslou, navíc dokonce na nedomácí půdě, ačkoliv v konečném poměru střel 35:34 byly o jeden pokus horší.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení