Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygřice v uplynulé sezóně válely. Na titul ale nakonec nedosáhly, berou bronzové medaile

Date of publication Author Terezie Hozová, Jonáš Majtyka

Liberec - Liberecké hokejistky mají za sebou další vydařenou sezónu, když hned devětkrát ze šestnácti utkání vzešly jako vítězky. I přes velkou snahu, bojovnost a chuť však na mistrovský titul nedosáhly a v tabulce ženské ligy divize A2 obsadily konečné třetí místo. Svěřenkyně trenéra Jiřího Vozáka se již ale pečlivě připravují na příští sezónu.

Do úvodního zápasu sezóny Tygřice naskočily již 6. září a to rovnou z pozice hostujícího celku na ledě pražské ESY. I přes velkou snahu se jim však nepodařilo dát víc jak jednu branku a do Liberce se vracely s prohrou. Po třítýdenní prodlevě přivítaly na domácí půdě předpokládaného favorita soutěže z Roudnice nad Labem. Soupeřkám ale ukázaly, že umí pořádně zabojovat a i přes výraznou herní převahu soupeřek se tentokrát o vítězství připravit nenechaly.

V následujících dvou zápasech s Děčínem a pražskou Kobrou svěřenkyně Jiřího Vozáka dokázaly vsítit celkem patnáct branek a připsaly si dalších šest bodů do tabulky. Během těchto dvou duelů se obzvlášť předvedla devatenáctiletá útočnice Sabina Johanová, která se z navýšení skóre radovala rovnou sedmkrát.

Na konci října se liberecké hokejistky znovu utkaly s celkem ESA Praha a stejně jako tomu bylo prvně, odcházely bez bodu. V příštím střetnutí si ale spravily náladu, když další celek z hlavního města - Kobru rozstřílely 9:2. Velkou zásluhu na výhře měla Karolína Hornická, která si na konto připsala úctyhodných pět branek.

Poté se liberecké hokejistky vydaly zkusit štěstí na horký roudnický led. Soupeřky ze středních Čech nenechaly ale pro tentokrát nic náhodě. První dvě třetiny sice hrály Liberečanky s domácím týmem vyrovnané utkání, jenže si nedokázaly pohlídat třetí periodu a favoritkám podlehly 0:8. Vysoká prohra však podještědské hokejistky nepoznamenala na dlouho.

Do druhé poloviny sezóny Tygřice naskočily s velkou chutí získat první příčku tabulky. A nezačaly vůbec špatně! Na konci listopadu se jim podařilo rozdrtit ve vzájemných duelech dosud neporažené soupeřky z pražské ESY. A to rovnou pěti góly. Poprvé od začátku sezóny dokázaly dostat za záda brankářky Hůlkové více jak jednu branku a dříve nemožná výhra se stala realitou. V tu chvíli Tygřice ztrácely na vedoucí pozici pouze dva body.

Poté jim už štěstí moc nepřálo. Ačkoliv po prvních dvou periodách měly nad lídrem tabulky výrazný náskok, nedokázaly si pohlídat poslední třetinu a nakonec hráčkám z města ležícího pod horou Říp podlehly florbalovým výsledkem 6:8. Po vánoční přestávce navíc přišla i první porážka od Děčína. ”Ještě minulé kolo jsem si osobně myslel, že bychom mohli hrát o vítězství, ale když jsem viděl, jak se holky trápily proti Děčínu, tak nakonec budeme spokojení s udržením třetího místa,” řekl po zmiňované prohře trenér Jiří Vozák.

Děvčata se však nechtěla jen tak lehce vzdát a na další utkání proti hráčkám z ESY se řádně připravila. Díky skvělému výkonu brankářky Viktorie Švejdové, která byla týmu oporou ve většině zápasech ročníku, Liberečanky v úmorném boji udolaly tým z Prahy až v samostatných nájezdech.

Pro zachování naděje na ligový triumf potřebovaly naše hokejistky proti Roudnici získat tři body. I přes obrovskou snahu ale nakonec zůstaly bez bodu. Závěrečné výhry nad Děčínem a Kobrami už nic neřešily, a tak se Bílé Tygřice po dlouhé a náročné sezóně musely spokojit s bronzovými medailemi.

Nyní se už ovšem liberecký ženský tým připravuje na příští ročník, který začíná přibližně za čtyři měsíce. I v něm budou totiž usilovat o první místo a postup do divize A1. Na to jestli se jim to podaří, si ale budeme muset počkat.

Finální ohlédnutí za uplynulou mládežnickou sezónou si můžete přečíst zde.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení