Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká klíčový zápas základní skupiny, zajistí si proti Varům postup do play off?

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec – Svěřence trenéra Patrika Augusty ve čtvrtek čeká poslední zápas základní části Generali Česká Cupu, a to mimořádně důležitý! Šelmy totiž budou proti Karlovým Varům usilovat o postup do vyřazovacích bojů. V případě výhry za tři body by se jim to povedlo. Úvodní buly je naplánováno na 18:00, přijďte Tygry podpořit v souboji o postup ze skupiny!

Základní skupina

Úvodní zápas turnaje šelmy odehrály právě na území Energie. Na soupeřově ledě tehdy zvítězily 4:5 z pohledu Varů, když v prodloužení svůj bývalý klub sestřelil Dávid Gríger. Na toto utkání se budou ve čtvrtek Liberečtí snažit navázat. Následovalo první utkání Tygrů na domácím ledě, rovnou proti rivalovi z Mladé Boleslavi. Tento zápas si bude asi dlouho pamatovat gólman Petr Kváča, který vychytal první nulu v libereckém dresu, díky které domácí slavili vítězství 2:0.

Na co ale bude chtít zapomenout, je odveta na ledě Bruslařů. Domácí totiž udělili Tygrům debakl 8:2 a hra byla v jejich režii. Hned následující den hráče Liberce čekal další souboj, tentokrát proti Litvínovu. I přes zlepšený výkon prohráli fotbalovým výsledkem 0:1. Jak skóre napovídá, jednalo se o souboj brankářů a hlavně Denis Godla se musel v brance pořádně ohánět.

V odvetě na ledě soupeře jsme se již dočkali více branek. Souboj plný obratů nakonec opanovaly šelmy, když v páté sérii nájezdů rozhodl o vítězství Dávid Gríger, čímž zajistil důležitý bod navíc do tabulky skupiny B Generali Česká Cupu.


Postupová matematika

Tabulka skupiny B je i po pěti téměř plně odehraných kolech velmi vyrovnaná. Toť dokazuje fakt, že mezi prvním a třetím místem je rozdíl pouhých tří bodů. Liberec se aktuálně nachází na 3. místě se ziskem 7 bodů. Stejný počet má také Verva Litvínov, jež se nachází na 2. místě a má odehráno o jeden zápas méně. Celou tabulku si můžete prohlédnout zde.

Herní řád je nastaven tak, že do vyřazovacích bojů postoupí týmy z prvních dvou pozic v základní části. Pokud by Tygři proti Varům nebodovali, byli by odkázáni na třetí nebo čtvrté místo, dle výsledku dvojzápasu Vervy Litvínov a Mladé Boleslavi.

V případě vítězství po základní hrací době by si společně se třemi body zajistili i postup. Vítězství po prodloužení nebo po samostatných nájezdech by znamenalo nejistotu, šelmy by stále měly naději na postup, avšak musely by doufat v příhodné výsledky již zmíněných zápasů mezi Litvínovem a Mladou Boleslaví.

Zvládnou Tygři důležité utkání? To se dozvíme od čtvrtečních 18:00.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení