Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká nedělní zápas v Olomouci. Přivezou z Hané body?

Date of publication Author Barbora Vimmerová

Liberec – V neděli 20.9. čeká Tygry druhé utkání sezony. Za prvním venkovním zápasem poputují šelmy až do Olomouce, která stejně jako Liberec odstartovala v pátek nový ročník extraligy výhrou nad Zlínem. Podaří se Liberečanům předvést stejnou gólovou smršť jako proti Pardubicím? Souboj o druhé vítězství v řadě vypukne na ledě olomouckého zimního stadionu v 17:00.

Změny v kádru Kohoutů

Olomouc před sezonou posílila své útočné řady. Do kádru přibyli hned čtyři forwardi – Jan Bambula z Havířova, mladý talent Jakub Navrátil z Přerova, Lukáš Kuscera z Komety a Tomáš Gřeš z Poruby, za kterou v posledním ročníku Chance Ligy nastřádal 36 kanadských bodů.

Tým naopak opustil po téměř třech letech bývalý reprezentant Zbyněk Irgl, který zamířil do Vítkovic. Dalšími odchozími byli poté útočníci Marek Laš, Pavel Musil a František Skladaný, putující do slovenské Dukly Trenčín. Hanácký dres už dále nebude oblékat ani obránce Jan Jaroměřský, jenž zamířil k třineckým Ocelářům.

Tygry zastavila v poháru karanténa, Olomouc soupeři ve skupině

Tygrům se v Generali Česká Cupu dařilo, než je zastavila vyšší moc. Podařilo se jim postoupit ze skupiny B na druhém místě za Litvínovem s bilancí čtyř vítězství a dvou proher. Ve čtvrtfinále si poté v dvojzápase poradili se Spartou, když zaznamenali jednu výhru a jednu remízu. Naneštěstí šest hráčů týmu ale ještě před startem semifinále zasáhl koronavirus a celý tým musel do desetidenní karantény.

Kohoutům se na rozdíl od Tygrů postoupit ze skupiny C do čtvrtfinále předsezonního turnaje nepovedlo, když skončili až za Pardubicemi a Mountfieldem. Ve skupině se umístili na třetí pozici s trojicí výher i proher na kontě před poslední Kometou.


Vstup do sezony zvládly oba týmy na jedničku

Tygři v prvním zápase sezony nadělili na domácí půdě Pardubicím hned sedm branek, které si mezi sebou rozdělila šestice libereckých hráčů. Dva góly vsítil Dávid Gríger a fantastický výkon předvedl se čtyřmi asistencemi na účtě také obránce Ladislav Šmíd. Ústředím bodem úspěchu Liberečanů byly přesilovky, ty totiž v utkání využili celkem čtyřikrát. Jediný gól hostujícího týmu vstřelil v sedmé minutě Poulíček.

Stejně jako Tygrům se i Hanákům v prvním kole extraligy zadařilo a venku přehráli Zlín 4:1. K tomu jim pomohl zejména dobrý start do zápasu, když po první třetině díky brankám Buriana, Navrátil a Tomečka vedli už 3:0. V poslední periodě se sice zlínským Beranům gólem Sedláčka podařilo stav snížit, obrátit zápas ku svému prospěchu však již nedokázali a skóre ještě zpět na původní rozdíl upravil v 60. minutě olomoucký Olesz.


Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 24
Bilance: 11-2-0-2-9
Skóre: 57:35

Zajímavosti

  • V uplynulé extraligové sezoně se Tygrům proti Olomouci vyjma posledního zápasu na ledě Kohoutů dařilo. Tři ze čtyř vzájemných zápasů vyhráli, nadělili Hanákům celkem deset gólů a naopak jen čtyři inkasovali.
  • Poslední utkání, ve kterém se Olomouc s Tygry v únoru utkala, bylo historicky prvním extraligovým zápasem pro Vojtěcha Mokrého. Ten tehdy hned při svém debutu proti lídrovi tabulky vychytal Kohoutům těsnou výhru 2:1.
  • Na čtvrté střetnutí obou mužstev v uplynulém ročníku extraligy vzpomíná v dobrém i mladý Tygr Jakub Rychlovský, kterému se právě v tomto utkání poštěstilo vstřelit svůj úplně první extraligový gól.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení