Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygry čeká souboj s Plzní! Michal Bulíř se poprvé vrátí pod Ještěd

Date of publication Author Natálie Vyhlídková

Liberec - Bílí Tygři uspěli v úterním zápase na ledě Pardubic, nyní je ale čeká další silný soupeř. Na poslední výhru budou chtít navázat na domácím ledě v utkání proti Škodě Plzeň, které začne v pátek v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň


Zastavení šňůry porážek

Plzeň minulou středu utnula ve Vítkovicích sérii tří proher, jenže vzápětí neuspěla v přestřelce s Hradcem Králové. V posledním zápase ale Západočeši znovu zabojovali a v dalším souboji s Vítkovicemi získali dva body za výhru v prodloužení. Aktuálně se tak indiáni nachází na čtvrté příčce.

Libereckým hokejistům se po reprezentační pauze rovněž povedlo ukončit krátkou šňůru dvou porážek. V posledním duelu Tygři zvítězili 3:2 v prodloužení nad Pardubicemi a z výchdních Čech si domů odvezli dva důležité body. Svěřenci Patrika Augusty jsou momentálně třináctí, nicméně od osmého místa je dělí pouhé dva body!

Petr Kváča o utkání v Pardubicích

„Věděli jsme, s čím na nás Pardubice přijdou. Čekali jsme tvrdý zápas s velkým množstvím střel. Byli jsme na to připraveni a do poslední minuty jsme věřili, že můžeme vyhrát.“


Návrat Michala Bulíře

Hlavním příběhem utkání se Škodovkou bude bezpochyby návrat forvarda Michala Bulíře, jenž se v Home Credit Areně představí vůbec poprvé v dresu soupeře. Šikovný útočník je navíc v tuto chvíli nejproduktivnějším hráčem plzeňského týmu, v pětadvaceti zápasech má bilanci 12+12.

Střetnutí tak bude pro obě strany jistě emotivní, hlavně se však bude hrát o velmi důležité body. Plzeň si chce upevnit místo v elitní čtyřce, Tygři zase poskočit do vyšších pater tabulky. Jak toto důležité utkání dopadne? To se dozvíme v Home Credit Areně v pátečních 18:00.

Poslední vzájemný zápas

HC Škoda Plzeň vs. Bílí Tygři Liberec 3:1
Branky a nahrávky: 14. Dzierkals (Mertl, Kantner), 31. Jiříček (Graňák, Bulíř), 42. M. Lang - 13. A. Najman (Faško-Rudáš, Klepiš).

FOTO: Roman Turovský

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení