Akademie Bílí Tygři Liberec

Udrží Tygři domácí neporazitelnost? Do Liberce přijede lídr tabulky z Chomutova!

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Bílí Tygři se po utkání v Třinci vrací na liberecký led. Před vlasními fanoušky se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu a přidat čtvrtou domácí výhru v řadě. Soupeřem jim ovšem budou Piráti Chomutov, kteří aktuálně drží první příčku tabulky. Souboj loňských semifinálových soupeřů tak slibuje skvělou podívanou!

Můj dům, můj hrad

Bílí Tygři zažívají rozpačitý vstup do sezóny. Po šesti odehraných utkáních mají na kontě devět bodů za tři výhry. Všechna tři vítězná klání sehráli Liberečtí na domácím ledě. V prvním utkání porazili Hradec Králové, ve druhém přetlačili Zlín a v zatím posledním zdolali rivala z Mladé Boleslavi.

Na ledech soupeřů se už našim hokejistům bohužel tolik nedaří. Po prohrách bez vstřelené branky v Litvínově a Olomouci se Tygři představili v Třinci. V utkání proti domácím Ocelářům se sice dostali do vedení již ve třetí minutě, ale Třinečtí v průběhu utkání potvrdili svojí dobrou formu v úvodu sezóny. Po druhé třetině byl stav nerozhodný 2:2, ale v poslední dvacetiminutovce se domácí prosadili třikrát a všechny body tak zůstali ve Slezsku. V souboji přišel chomutovský Huml o helmu

O produktivitu Liberce se zatím stará více hráčů a Tygři se prezentují především týmovou hrou. Nejvíce kanadských bodů zatím posbíral obránce Filip Pyrochta (4 body), pozadu nezůstávají Adam Jánošík, Martin Bakoš, Petr Jelínek nebo Michal Bulíř (všichni 3 body). V brankovišti zatím kraluje Roman Will, který si po šesti odchytaných zápasech drží solidní úspěšnost zákroků 93.1 %.

Piráti ve vedení extraligy

Svěřencům Vladimíra Růžičky vyšel start extraligy nad očekávání dobře. Piráti až do šestého kola drželi neporazitelnost, poradili si postupně s Olomoucí, Mladou Boleslaví, Pardubicemi a v prodloužení, respektive nájezdech, i s Duklou Jihlava a brněnskou Kometou. Přemožitele Chomutovští našli až v domácím utkání s Vítkovicemi, kterým podlehli 1:2 v prodloužení.

Do nového ročníku šli Piráti s mnoha změnami v kádru. Severočeský klub opustilo několik hráčů, mezi nimi i talentovaný David Kämpf a reprezentační obránce Jan Rutta, kteří zamířili do zámořské NHL do celku Chicaga. Tým opustil například i obránce Skinner nebo mladý útočník Kaše. Jan Ordoš nasměroval puk za čáru, do sítě ho ale nakonec doklepl Dominik Lakatoš

Příchodů oproti tomu nebylo tolik, pirátský dres nově oblékají třeba Vojtěch Tomeček z Karlových Varů, Luboš Rob z Českých Budějovic nebo Tomáš Slovák z Plzně.

Piráti se ale stejně jako v předchozích sezónách mohou spolehnout na tradiční lídry v podobě Michala Vondrky, který aktuálně vede kanadské bodování týmu, nebo útočníků Sklenáře, Růžičky či Humla. Branku Chomutova hájí Ján Laco, který má výrazný podíl na bodové žni Pirátů v úvodu sezóny. Zatím si drží úspěšnost 93.53 %.

Bílí Tygři Liberec versus Piráti Chomutov

Počet zápasů: 16
Bilance: 8 – 2 – 0 – 3 - 3
Skóre: 47:30

Podle všeho tedy diváky, kteří v neděli 24. září v 16 hodin zavítají do Home Credit areny, čeká atraktivní souboj doma neporažených Tygrů s rozjetými Piráty! Naposledy se Chomutov představil na libereckém ledě v dubnu tohoto roku v rámci semifinále play off v pátém utkání této série. Zápas, ve kterém Tygři vybojovali vítězství 2:1, si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení