Akademie Bílí Tygři Liberec

Úspěch na draftu CHL! Kluby ukázaly na Adama Měchuru a Jakuba Dvořáka

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Týden před draftem NHL si své nové evropské talenty vybraly kluby spadající pod Canadian Hockey League. A nechyběly ani liberecké barvy! Zazněla jména hned dvou Tygrů, Adam Měchury a Jakuba Dvořáka.

Draft CHL byl letos v československé režii. Už na třetí příčce byl vybrán první Čech Jiří Kulich a hned po něm zaznělo jméno Adama Měchury, na nějž ukázalo Tri-City Americans hrající Western Hockey League. Mladý útočník byl tak odměněn za skvělou sezonu v juniorce Bílých Tygrů, za kterou v celkových 57 zápasech nastřílel neskutečných 64 gólů.

Jako celkově 22. přišel na řadu další Tygr, obránce Jakub Dvořák. Toho si vybral další účastník WHL, a to Swift Current Broncos. Také Dvořák patřil minulý ročník k oporám liberecké dvacítky a zúčastnil se i mistrovství světa do 18 let, na kterém český tým obsadil čtvrté místo. Nedávno pak podepsal dvouletou profesionální smlouvu s Bílými Tygry.

Dohromady letos bylo vybráno hned 23 Čechů, což je nejvíc za posledních patnáct let. Nám nezbývá než jim pogratulovat a popřát hodně štěstí!



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení