Akademie Bílí Tygři Liberec

Útok Bílých Tygrů posílí Rostislav Marosz

Date of publication Author Klub

Osmadvacetiletý šikovný centr Rostislav Marosz míří z Dynama Pardubice do Liberce. S Bílými Tygry podepsal jednoletý kontrakt do 30. 4. 2020 s případnou roční opcí. Třinecký odchovanec si kromě svého mateřského klubu zahrál nejvyšší českou soutěž také v dresu Olomouce, Karlových Varů a Pardubic. Jednu sezónu odehrál také na Slovensku v Dukle Trenčín.

Celkem si Marosz připsal v české extralize už rovných 300 startů, ve kterých nasbíral 161 kanadských bodů za 61 branek a 100 asistencí.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Rosťa Marosz je unikátní hokejista s velmi dobrými dovednostmi. Po odchodu některých našich klíčových hráčů by měl být jedním z hlavních tahounů naší produktivity. Počítáme s tím, že dostane velký prostor v přesilových hrách. Doufám, že Rosťa má před sebou nejlepší sezónu své kariéry“


Profil Rostislava Marosze

Rostislav Marosz začínal s hokejem v rodném Třinci, kde své ofenzivní kvality prokazoval už v mládežnických kategoriích. Pravidelně se dostával přes 40 bodů za sezonu, v ročníku 2009/10 zaznamenal v juniorské extralize skvělých 76 bodů za 36 gólů a 40 asistencí. V téže sezoně sbíral i první ostruhy v seniorském hokeji, když nastoupil za Oceláře do třech utkání v české nejvyšší soutěži. Další čtyři starty přidal za druholigový Nový Jičín.

Naplno se mezi dospělými usadil v ročníku 2011/12, kdy nastupoval v extralize za Oceláře. Více jak polovinu sezony však odehrál na hostování v prvoligové Olomouci a v Hradci Králové. Další sezonu o sobě dal výrazně vědět při svém dosud jediném zahraničním angažmá v Dukle Trenčín, kde v 50 utkáních nastřádal 40 bodů. Následně se vrátil do Třince, kde ale opět pendloval mezi extraligou a první ligou.

Ročník 2014/15 se pro osmadvacetiletého forvarda ukázal jako zlomový. Na hostování v Olomouci poprvé v české extralize přesáhl hranici 30 bodů, na což navázal v dalších dvou letech v Karlových Varech a Třinci. V průběhu sezony 2017/18 zamířil do Pardubic, kde patřil k největším oporám týmu, který na jaře 2019 zachránil extraligovou příslušnost až v baráži.

Zkušený útočník v mládežnických letech pravidelně reprezentoval Českou republiku. Ve 29 utkáních nashromáždil 16 bodů za 9 gólů a 7 asistencí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení