Akademie Bílí Tygři Liberec

Už je čas začít dělat tři body, velí Bulíř po Kometě

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři na domácím ledě Brno jednoznačně přestříleli, i počtvrté nicméně v jejich utkání svítilo po konci základní hrací doby na výsledkové tabuli nerozhodné skóre. "Je to takové emotivní, takové zápasy bývají vyhrocenější. Každý se bojí udělat chybu, pro psychiku to je náročné," říká Michal Bulíř po zápase, který Kometa vyhrála 3:2 po nájezdech.

Výkon jste předvedli velmi dobrý, ale ztroskotali jste na soupeřově brankáři. Souhlasíš s tím?
Je to přesně tak. Myslím si, že hra z naší strany nebyla vůbec špatná, tlak jsme si vytvářeli. S Dominikem Furchem jsme se potkali už loni v Plzni a bylo vidět, že to je kvalitní gólman. Chytal v klidu a my nenašli recept, jak ho víckrát překonat.

Měli jste málo vídaných 56 střel...
Tak to slyším poprvé. Je to dost. (úsměv) Dominik Furch je ale velice dobrý gólman. Hodně střel mu navíc šlo přímo do břicha, do lapačky... Možná by bylo kolikrát lepší zvolit zakončení na beton, pokusit se o dorážku. Zkrátka něco, co by ho trošku rozhodilo.

Také čtvrtý zápas sezóny nerozhodla základní hrací doba. Není to už pro tým trošku vyčerpávající?
Může to tak být. Je pravda, že v takhle vyrovnané soutěži se zápasy, které nemáte dobře rozehrané, těžko dotahují. Za celou sezónu jsme zatím vedli jen dvakrát, což je málo. Na druhou stranu jsme první tři utkání překlopili ve svůj prospěch, což nám určitě psychicky pomohlo. Ale už je čas začít se dostávat do vedení a dělat tři body.

Jak takové zápasy prožíváš?
Je to takové emotivní, takové zápasy bývají vyhrocenější. Každý se bojí udělat chybu, pro psychiku to je náročné. Ale jsme profíci, musíme si s tím poradit.

Proti Kometě jsi vstřelil svůj první gól sezóny, budeš teď uvolněnější?
Okamžitě to ze mě spadlo, tohle jsem potřeboval. Loni jsem na první trefu také čekal, ale pak mi to strašně pomohlo. Snad se od toho odrazím a budu týmu pomáhat ještě víc.

Na druhou stranu – nebyl ten zápas trošku frustrující? Ke konci už bylo vidět, že soupeři remíza asi stačí.
Jo, ke konci tam trošku tahali čas, puk zůstával v rohu u mantinelu. Pouštělo se to, trošku nám to bralo psychickou výhodu. Bylo to těžké.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení