Akademie Bílí Tygři Liberec

V CHL Import Draftu bodovali Jeník, Hrabík i Pekař

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po draftu NHL se uskutečnil také draft Canadian Hockey League, která sdružuje celkem tři kanadské či americké juniorské soutěže - Western Hockey League, Ontario Hockey League a Quebec Major Hockey League. Hned v první desítce zaznělo jméno Jana Jeníka.

Přestože princip draftu Canadian Hockey League funguje podobně, jako v případě slavné NHL, přeci jen je také v mnohém odlišný. Týmy z kanadských a amerických juniorských soutěží si takto mohou zajistit potenciální mladíky z Evropy, kteří prošli draftem NHL, případně budoucí naděje. Výběr nutně neznamená, že se daný hráč do zámoří přesune, v rámci zmíněné trojice soutěží však nemůže zamířit do jiného týmu.

Na rozdíl od draftu NHL pak výběr probíhá telefonicky či pomocí internetu, kdy musí každý tým vždy provést volbu v daném časovém limitu. Celkem si jednotlivé kluby zajistily patnáct českých hokejistů, mezi nimiž nechybí ani trojice Tygrů.

Kryštof Hrabík top

Hned jako celkově šestý byl zvolen Jan Jeník, kterého si zajistil klub Flint Firebirds z Ontario Hockey League. V prvním kole draftu byl vybrán také Kryštof Hrabík, který šel na řadu jako 41., když si ho zvolil tým Tri-City Americans. Zaznělo však také jméno Matěje Pekaře, jehož si zvolil klub Barrie Colts.

Jeník i Pekař byly už o víkendu vybráni Arizonou a Buffalem v draftu NHL. Pokud se neprobojují do prvního mužstva, mohou nyní zamířit do jedné z juniorských soutěží. Stejně tak je však možné, že se nakonec ani jeden z hráčů v organizaci, která ho draftovala, neobjeví.

Pekař, který do patnácti let oblékal dres Bílých Tygrů a vzápětí odešel do zámoří, by měl v nové sezoně působit v hokejovém týmu univerzity v Miami, Hrabík a Jeník se pak připravují s tygřím A-týmem. Vyrazí někdo z nich v sezoně 2018/19 zkusit své štěstí v jedné ze soutěží Canadian Hockey League?

Matěj Pekař v reprezentačním dresu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení