Akademie Bílí Tygři Liberec

V Liberci není nikdo, kdo nechce hrát play-off! Uděláme pro něho maximum, burcuje Adam Charvát

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygří kategorii U19 čeká nejdůležitější víkend dosavadní části sezony. O postup do play-off se bude rvát s Mladou Boleslaví a Pardubicemi. Prvního zmiňovaného soupeře musí porazit, s druhým minimálně bodovat. Co říká před nadcházejícím klíčovým dvojzápasem obránce Adam Charvát?

Jak by ses ohlédl za minulým víkendem?
S kluky jsme věděli, že jestli chceme přemýšlet nad třetím místem, musíme bezpodmínečně získat z minulého víkendu osm bodů. To se nám naštěstí podařilo, takže teď máme šanci si to rozdat s Mladou Boleslaví o třetí místo.

Prakticky jste hráli o bytí a nebytí. Vyhovuje vám hra pod tlakem?
Věděli jsme, o co hrajeme. Připravovali jsme se na oba zápasy, měli jsme i video průpravu a lehčí předzápasový trénink. Každému vyhovuje hra pod tlakem víc. Je do zápasu a tempa víc zabraný, snaží se na sto procent, maká a je to celkově takové procítěnější.

Získali jste naději na play-off. Jak těžké budou rozhodující dva zápasy?
Je skvělé, že jsme urvali těch osm bodů a máme naději. Nyní máme možnost zabojovat a poměřit síly s Boleslaví, kterou musíme porazit, a Pardubicemi, s nimiž musíme bodovat. Je potřeba, aby všemu předcházela kvalitní příprava. Určitě proběhne video, dostat se musíme i do herní pohody. Asi teď nebudeme mít tolik kondičních tréninků, protože důležitější je, abychom se opravdu dostali do správného rozpoložení. Budou to dva velmi těžké zápasy. Potřebujeme, aby se nám držel puk na hokejce, aby to zkrátka lepilo a abychom stříleli góly. Musíme všichni táhnout za jeden provaz, to bude hodně důležité.


Jací soupeři jsou Mladá Boleslav a Pardubice? Jaké jsou jejich nejsilnější stránky?
Mladá Boleslav hraje hodně nepříjemný styl hokeje. Hodně se dohrávají souboje a v zápasech s nimi se obecně často hituje. Pardubice jsou naopak ofenzivnější, je to takový klidnější styl hokeje. Mají navíc šikovné hráče.

Asi budete hodně namotivovaní, že? Co bude rozhodovat?
Namotivovaní budeme určitě všichni hodně. Každý chce trojku udělat. Určitě v zápasech přijdou nějaké emoce, ale nesmíme se tím svázat, nesmíme faulovat. Ne jako v minulých vzájemných zápasech, kdy jsme udělali pět, šest faulů a s Boleslaví jsme prohráli. Rozhodující tedy bude, udržet emoce na uzdě.

Nepostup do play off po základní části by byl asi velkým zklamáním, že?
Ano, bylo by to obrovské zklamání. Play-off je vyvrcholením celé sezony. Každý hráč se na něho těší a je to vlastně taková odměna za všechnu tu dřinu na ledě, v posilovně a i mimo tréninky. Uděláme vše proto, abychom se do vyřazovacích bojů dostali. V Liberci není nikdo, kdo by si play-off nechtěl zahrát a nebyl proto ochotný udělat sto procent.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení