Akademie Bílí Tygři Liberec

V Liberci všechno šlape a to se mi líbí, oceňuje Jaromír Kverka

Date of publication Author Jan Kousal, Jan Čermák

Liberec - Nový asistent generálního manažera Jaromír Kverka působí mezi Bílými Tygry sice teprve pár dní, ale už nyní pilně pracuje na tom, aby bylo v Liberci pro nadcházející sezónu všechno připraveno. „Chci, abychom i nadále jeli správným směrem,“ netají svá přání bývalý extraligový útočník.

Jak se zrodil váš příchod do Liberce na pozici asistenta generálního manažera?
Věděl jsem o možnosti, že bych sem mohl nastoupit, delší dobu. S Filipem Pešánem jsme byli v kontaktu a díky jeho přesunu k národnímu týmu jsme se rozhodli to zrealizovat.

Bylo to těžké rozhodování?
Když jsme to s Filipem Pešánem poprvé nakousli, tak mě to hned oslovilo. Od našeho prvního kontaktu jsem neměl myšlenky na nic jiného, takže to nebylo těžké rozhodování.

Jak jste sledoval úspěšnou cestu Bílých Tygrů v posledních letech?
Sledoval jsem ji z mé pozice, kterou jsem zastával v jiných klubech. To, co se tady podařilo vybudovat, je jednoduše perfektní organizace. Všechno šlape, každý rok se hraje o nejvyšší příčky a to se mi strašně líbí.

Jak se chystáte navázat na práci Filipa Pešána? Plánujete obohacení o nějaké vlastní prvky?
To, co jsem za tu krátkou dobu stihl postřehnout, je, že celá organizace je velmi dobře nastavená. Já teď potřebuji do toho rozjetého vlaku dobře nastoupit. Určitě se po mně bude chtít, abych do toho přinesl něco svého, ale důležité je hlavně to, aby ten vlak jel správným směrem. Další věc je farma v Benátkách, tam té práce bude ze začátku ještě více.

Kvitujete přínos farmy?
Farma je unikátní věc. Těším se na to. Dá se tam hodně budovat a udělat spousta věcí tak, aby to pro Tygry bylo ještě přínosnější.

Dříve jste působil na manažerských židlích v Karlových Varech a Pardubicích. Co jste si z těchto štací odnesl?
V Pardubicích to byla krátká epizoda, ale získal jsem tam nové životní zkušenosti. U Energie to bylo svým způsobem vzrušující, protože jsme to tam dokázali dotáhnout daleko. Loňská sezóna byla pro Karlovy Vary výsledkem dlouhodobé práce. Řekl bych, že jsem tam pracoval v trochu jiných podmínkách než v těch, ve kterých tomu bude tady.

Může to vaši práci usnadnit?
Je to jako nástup do vlaku, který jede dobře a správným směrem. Ta práce by teoreticky mohla být jednodušší, ale čekám, že toho bude určitě hodně.

V Karlových Varech jste společně působili také s Karlem Mlejnkem, který to u Tygrů dobře zná. Probírali jste spolu angažmá v Liberci?
Pochopitelně. Hodně jsme spolu komunikovali ještě, než jsem sem nastoupil. Karel na tuto organizaci nedá dopustit a strašně se mu tady líbilo.

Už jste se stihl seznámit s týmem?
Můžu říct, že jsme se do toho dali okamžitě od pondělí, kdy nám rozvolňování vládních opatření dovolilo začít. Hráčů se tady na tréninky zatím moc neschází, tak jsme alespoň s trenérským štábem uspořádali nějaké mítinky. Pracujeme na kádru, samozřejmě na Benátkách a celkově na tom, aby se sezóna mohla rozběhnout.

Když jsme u realizačního týmu – může jeho dobře zaběhnuté složení usnadnit vaši práci?
Já se se všemi dobře znám, to je určitě výhoda. Podle toho, co jsem tu za těch pár dní zažil, spolu budeme fungovat dobře. Koneckonců v Patriku Augustovi tu máme trenéra roku!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení