Akademie Bílí Tygři Liberec

Velká paráda! Reprezentační sedmnáctka veze z Kanady i se čtyřmi Tygry bronzové medaile

Date of publication Author Ondřej Belák

Medicine Hat/Liberec - Český výběr do 17 let se z World Hockey Challenge, neoficiálního mistrovství světa v dané kategorii, vrací s bronzovými medailemi! V zasněženém městě Medicine Hat si poradil s Kanadou White 3:2 po prodloužení, které rozhodl bleskovou otočkou okolo branky Martin Ryšavý. Gratulujeme!

Česká reprezentace završila velice zajímavou jízdu turnajem. V generálce podlehla Švédsku 1:6, v prvním ostrém zápase pak Spojeným státům dokonce 1:10, nicméně pak už šly výkony nahoru. Hráči se lvem na prsou zazářili zejména ve čtvrtfinále, kde výše zmíněné hokejisty Tre Kronor rozdrtili 5:1 a po semifinálovém nezdaru s Ruskem si měli možnost zahrát o konečnou třetí příčku.

A to se i s přispěním Bílých Tygrů dařilo! Adam Měchura si dokonce připsal asistenci u gólu Altrichtera. V sestavě nechyběl jak další forvard Petr Gajda, tak bek Jakub Šedivý. Brankář Daniel Král sledoval souboj o bronz z lavičky v roli dvojky.

Naše naděje sehrály s Kanadou White už druhý zápas na turnaji. V rámci základní skupiny tomuto soupeři podlehly 0:3, tentokrát to však bylo mnohem vyrovnanější. Češi byli díky gólům Petra Moravce a Jakuba Altrichtera velice blízko k vítězství v základní hrací době, jenže v samotném závěru srovnal na 2:2 Matthew Savoie, který má reálnou šanci stát se jedničkou draftu NHL pro rok 2022.

O držiteli cenného kovu tak rozhodla až bonusová desetiminutovka! Těsně před jejím koncem dramatický duel rozsekl Martin Ryšavý a odšpuntoval velkou radost. Česká reprezentační sedmnáctka získala z World Hockey Challenge druhé bronzové medaile za poslední tři roky, za což celému týmu náleží velká gratulace! První místo obsadilo Rusko, které přehrálo USA poměrem 6:2.

Kanada White - Česko 2:3 po prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Harrison (Stillman), 58. Savoie (Lambos) – 16. P. Moravec (Ticháček), 38. Altrichter (Měchura, Sedláček), 70. Ryšavý (Ticháček, Svozil).

Sestava Kanady White: Rousseau – Richard, Lambos, Plandowski, Hinds, Legault, Sward, Enright – Guenther, Kidney, McTavish – Arnsby, Savoie, Sillinger – Stillman, Robidas, Beck – Mianscum, Pellerin, Harrison – Avon.

Sestava Česka: Suchánek – Špaček, Svozil, Machů, D. Moravec, Šedivý, Ticháček, Pinkas – Ryšavý, P. Moravec, Brada – Ramik, Szturc, Menšík – Sedláček, Brabenec, Půček – Gajda, Měchura, Pajer – Altrichter.

Hodnocení trenéra Václava Eismanna: „Dnešní utkání rozhodlo neskutečné odhodlání a emoční nastavení hráčů jít za medailí. Ne úplně často se vidí, že čeští hráči mají důraznější osobní souboj než kanadští hokejisté. Zvládli jsme těžké okamžiky zápasu. Ten, že jsme inkasovali první gól, i soupeřovo vyrovnání těsně před koncem. V prodloužení jsme přestáli několik jeho příležitostí. Náš tým si tady za svou proměnu během turnaje získal respekt a kredit. Fakt, že jsme třetí na světě, nesmí zakrýt rezervy, na kterých musíme pracovat!“

(Foto: Chad Goddard / Hockey Canada Images)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení