Akademie Bílí Tygři Liberec

Velký večer mladých Tygrů v Chance lize! Kadani vstřelili šest branek, došlo i na premiéry

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tak to bylo něco! Benátky porazily Kadaň vysoko 7:1 a v zápase doslova řádili mladí Tygři. Dominik Šeliga, Adam Charvát a Martin Böhm zaznamenali své první góly ve druhé nejvyšší soutěži, střelecky se navíc činil také Petr Gajda. Fantastická práce!

Benátky na svého soupeře vlétly a brzy se dostaly do vedení. Na modré čáře napřáhl Adam Charvát, jehož ránu nechytatelně tečoval Dominik Šeliga. Stejný hráč navíc zanedlouho svým druhým gólem v Chance lize zvýšil sám před brankářem už na 3:0! Mezi jeho zásahy se prosadil Daniel Špaček - jediný střelec večera, kterému je už více než dvacet let.

Adam Charvát během utkání proti Kadani

V úvodu prostřední části se premiérového zápisu do gólové kolonky dočkal v benáteckém dresu také Adam Charvát, který byl odměněn, že se z pozice beka vydal hlídkovat na brankoviště. A pak už si slovo vzal i šestnáctiletý Petr Gajda. Nejprve vystřihl famózní blafák a zvýšil náskok domácího celku už na 5:0, aby na prahu závěrečné desetiminutovky s další asistencí Adama Charváta uzavřel svižnou střelou skóre.

Petr Gajda si kryje puk

Mezitím se ovšem slavila další velká událost, první gól v Chance lize si totiž na konci druhé třetiny připsal také Martin Böhm! Obránce stále ještě dorosteneckého věku uspěl přesně mířeným nahozením od modré čáry. Benátky nad Jizerou přejely Trhače s obrovským přispěním mladých šelem 7:1.

Benátky - Kadaň 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Šeliga (Charvát, Špaček), 8. Špaček (Buchtela, Dlouhý), 15. Šeliga (Špaček), 22. Charvát (Špaček, Buchtela), 28. Gajda (Chrtek, Buchtela), 39. Böhm (Buchtela), 50. Gajda (Charvát, Buchtela) - 29. Wágner (Zeman, Neužil).
Sestava Benátek nad Jizerou: Žajdlík - Kunst, Böhm, Buchtela, Charvát, Žůrek, Aubrecht - Gajda, Chrtek, Pabiška - Šeliga, Dlouhý, Špaček - Žemba, Šafařovský, Wiencek.

Martin Böhm slaví v objetí s Ondřejem Buchtelou

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení