Akademie Bílí Tygři Liberec

Venkovní čtyřboj pokračuje! Tygři míří na led předposledních Pardubic

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Extraligový rychlík nezastavuje a po denní pauze se Severočeši opět připravují na hokejovou bitvu. Po úspěchu v Českých Budějovicích vyhlíží druhý ze série čtyř duelů na kluzištích ligových konkurentů a nyní si dělají chutě na pardubický perníček. Nečeká je ale nic snadného, vždyť se utkají s prozatím jediným přemožitelem jinak neporaženého Třince. Úvodní buly bude vhozeno v úterý v 18:00, podaří se jim navázat na vysoké vítězství z počátku sezony?

Trable s koncovkou

Není velké tajemství, že šelmy poslední dobou sužují problémy s produktivitou. Doma nejprve nenašly recept na Daniela Dolejše, jehož Vítkovicím podlehly 0:3. O dva dny později na stejném místě jedinkrát rozvlnily síť litvínovské Vervy, před kterou se musely sklonit po samostatných nájezdech poměrem 1:2.

Totožné rozuzlení měl i zatím nejčerstvější zápas, proti budějovickému Motoru však byli v závěrečném rozstřelu úspěšnější Liberečtí, kteří brali dva bodíky po výsledku 3:2 ze svého pohledu. V této trojici utkání vyslali Tygři na gólmany soupeřů v základní části dohromady 99 střel, avšak cíl nalezly jen tři. Dokáží tuto bilanci proti Pardubicím vylepšit?

Tvrdá rána Jakuba Rychlovského na gólmana Pardubic

Nová tvář

Hráčům z města perníku se vstup do soutěže příliš nepovedl. Z jedenácti odehraných kol vytěžili Pardubičtí pouhých osm bodů, což stačí až na třináctou příčku. I proto prošel náš úterní sok nemalými změnami. V průběhu listopadu byl oznámen příchod Marka Ďalogy, zadáka se zkušenostmi z KHL, který by měl vyztužit obranné řady.

Ještě větší proměna se udála teprve velmi nedávno. Střídačku Východočechů opustil hlavní kouč Milan Razým, jehož nahradil Richard Král s vlastním trenérským týmem. V tomto složení už stihli odehrát zápas s Oceláři, ve kterém dokázali zvrátit stav z 3:6 na finálních 7:6 po prodloužení a dovršili tak velký obrat.

Michal Birner mění směr jízdy ke kotouči

Známý soupeř

Bílé Tygry nebude čekat nic nového, proti Dynamu totiž vstupovali do letošního ročníku. V rámci prvního kola byli o dost spokojenější, neboť na svém ledě hostům udělili debakl a radovali se z vysoké výhry 7:1. Nyní dojde k měření na druhém kluzišti a Pardubičtí budou posíleni úspěchem proti do té doby neporaženým Ocelářům.

Navážou šelmy na triumf z Home Credit Areny, nebo se tentokrát budou radovat Pardubice?

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 73
Bilance: 30 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 156:116

Zajímavosti

  • Vítězství šelem 7:1 zkraje ročníku je historicky nejvyšší proti Pardubicím celkově. První příčku sdílí s výhrou ze začátku roku 2006, kdy Liberec opanoval vzájemnou bitvu totožným výsledkem!
  • V sezoně 2013/2014 oblékl dres Východočechů na jedno střetnutí Radan Lenc.
  • Loni se ve vzájemných měřeních často objevovali dvougóloví střelci. Dohromady jich bylo pět, za Tygry jimi byli Michal Bulíř, Michal Birner, Libor Hudáček a Jan Ordoš. Za Dynamo zase Radoslav Tybor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení