Akademie Bílí Tygři Liberec

Vojtěch Fiala ovládl celosvětovou týdenní challenge Sense Areny!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři nemají jen šikovné hráče, ale také trenéry! Vedoucí sportovních tříd Vojtěch Fiala se pravidelně účastní týdenních výzev Sense Areny a po několika skvělých výsledcích dokázal poslední challenge v celosvětové konkurenci dokonce ovládnout. "Pro hráče je Sense Arena výborný prostředek pro zlepšení rychlého rozhodování, reflexů či periferního vidění," prozrazuje.

Mohl bys nejdříve osvětlit, o jaké challenge se jedná?
Od začátku května vyhlašuje Sense Arena každý týden E-Skills Challenge. Vždycky vyberou určité cvičení. Vítězem se stává hráč, který má na konci týdne nejvyšší skóre.

A jaký byl konkrétně úkol minulý týden, když jsi zvítězil?
Dělali jsme cvičení, které je zaměřené na periferní vidění a sledování více věcí naráz. Týden předtím jsem byl druhý, předskočil mě kluk z Kanady. A další týden předem jsem obsadil čtvrté místo, když se přede mě kromě Kanaďanů dostali ještě kluci ze Slovenska.

Kolik lidí se přibližně výzev účastní?
Přesně nevím, avšak soutěžit mohou všichni, kdo mají Sense Arenu aktivní. Hodně silní jsou Kanaďané, Američané a Slováci, mně se teď podařilo zvítězit za Čechy.

Projekt Sense Areny je na vzestupu. Jaká je podle tebe jeho blízká budoucnost? Stane se běžnou součástí tréninku ve vyspělých hokejových klubech?
Sense Arena má momentálně už padesát instalací, největší počet se nachází v USA a v Kanadě. Hojně využívána je také ve Skandinávii a ve Švýcarsku. Obrovský pokrok registrujeme v sekci pro brankáře. Už teď si to naši gólmani nesmírně pochvalují, na začátku července by navíc měl vyjít další update. Je to skvělá možnost na trénování reflexů, hodně to připomíná prostředí na ledě. Pro hráče je Sense Arena výborný prostředek pro zlepšení rychlého rozhodování, reflexů či periferního vidění. Účel není v tréninku přihrávek nebo střelby. Jedná se výhradně o trénink hlavy. Z organizací NHL už Sense Arenou disponují Vegas Golden Knights a nově i Los Angeles Kings.

Jsou tvé výkony v Sense Areně hozenou rukavicí i pro mladé hráče v akademii?
Určitě! Sám jsem velmi soutěživý, takže si žádnou výzvu nenechám ujít. Každého hráče vždy nechávám si challenge zkusit, každý má tedy možnost si zasoutěžit. Motivací pro vítěze jsou trička podepsaná Davidem Pastrňákem, která Sense Arena posílá. Už se těším na to svoje! (smích)

Dokázali se kluci ke tvým výsledkům přiblížit?
Poslední týden ano. Jirka Svoboda obsadil třetí příčku, což se mu povedlo jako hráči sedmé třídy. Rozhodně moc pěkný výsledek. Tento týden je za mnou na druhé příčce Filip Kříž, třetí místo patří Danielu Kytkovi.

Využívají Sense Arenu i hráči z A-týmu?
Ano, je to vhodný doplněk zejména během letní přípravy. Nabídne to zážitek trošku z jiného soudku, než "jen" posilovna a hry.

Útočník áčka Radan Lenc v Sense Areně

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení