Akademie Bílí Tygři Liberec

Vojtěch Hois po dramatu s Karlovými Vary: Umíme to daleko líp!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dorost Bílých Tygrů v utkání s oslabenou Energií po druhé třetině vedl 4:1, ale ještě z toho bylo pořádné drama. Hosté v samotném závěru sahali po vyrovnání a neměli k němu vůbec daleko. Nedůrazný výkon mrzel i jednoho z tahounů týmu – útočníka Vojtěcha Hoise.

Bílí Tygři získali tři body, ale po zápase na žádné velké oslavy nálada nebyla. Hráči si i s trenéry spíše vyříkávali nedostatky. Karlovy Vary nastoupily ve výrazně oslabené sestavě, přesto se do téměř ztraceného zápasu ještě vrátily. "Vary přijely s oslabeným týmem a když jsme se to dozvěděli, trošku jsme tomu podlehli. Prvních pár střídání bylo dobrých, jenže pak už to moc nešlo," říká Vojtěch Hois. Severočeši za sebou přitom měli skvělý výkon, který je dovedl k vítězství 7:0 nad silnou Spartou.

Co si naši hokejisté plánovali lépe? "Vůbec nám to nebruslilo, podle našich představ jsme hráli jenom chvíli. Ani týmový výkon tam nebyl, žádné zblokované střely," mrzí Hoise. "Umíme to daleko líp!"

Během druhé třetiny byl Vojtěch Hois v centru dění. Nejprve situaci dvou na jednoho nevyřešil se spoluhráčem dobře a Karlovarští z následného brejku vyrovnali na 1:1. O chvíli později se nicméně Hois do podobné příležitosti dostal znovu a tentokrát si počínal nekompromisně – přímou střelou okolo lapačky nedal brankáři šanci. "Kluci na střídačce mi řekli, že to mám příště vzít na sebe a střílet. Vzal jsem si to k srdci využil jsem to," usmívá se liberecký útočník, který obvykle góly spíše připravuje. Za 21 utkání v extralize dorostu má letos skvělou bilanci 8+18!

I přes možná zbytečné drama jsou ovšem hlavní tři body za výhru 5:3. Liberec v nadstavbové části zvítězil podruhé za sebou a zvedá se po předchozí sérii proher, která byla částečně zaviněná i mnoha absencemi důležitých hráčů. "Máme sílu, hlavní ale je, abychom hráli každý zápas naplno. Nesmíme polevovat," velí Hois na závěr.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení