Akademie Bílí Tygři Liberec

Všechno se odvíjelo od pohybu, říká Filip Jansa po kanonádě

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Jednou z ústředních postav výhry juniorů nad Jihlavou 8:2 byl Filip Jansa, který celý zápas dělal obraně soupeře velké problémy. Po utkání ho těšilo, že tým napravil nepovedené čtvrteční představení v Mladé Boleslavi. "Něco jsme si k tomu řekli a chtěli jsme dnes všechno změnit. Podařilo se to," pochvaluje si.

Výsledek zní jednoznačně, ale šlo to opravdu tak hladce?
Určitě to nebylo jednoduché. Měli jsme dobrý vstup, kvalitní pohyb a dali jsme rychlý gól. Pak jsme dostali trošku smolnou vyrovnávací branku, ale dokázali jsme se vrátit k naší hře a bylo to dobré.

Zdálo se, že po jihlavském vyrovnání na 1:1 jste na chvilku trošku vypadli z tempa. Druhá třetina ale byla skvělá, co jste si před ní řekli?
Máš pravdu, asi nás ten gól trošku rozhodil. V kabině za námi přišli trenéři a řekli jsme, že se vrátíme k té hře, se kterou jsme utkání začali. Povedlo se nám to a uspěli jsme.

Jak bys okomentoval svůj gól, kterým jsi hned v první minutě otevřel skóre?
Super pohyb celé lajny! Puk šel na beka, ten si sjel dolů a hodil mi kotouč za bránu. Já jsem ho pak posunul na Vojtu Jiruše, hezky jsme se vykřížili. Vojta navázal dva hráče a já jsem si mohl vyjet na střed. Skvělou práci odvedl také Matěj Leden před bránou. Poté jsem to propálil.

Okolo poloviny zápasu jste se dostali do velkého laufu.
Všechno se odvíjelo od pohybu. Když jsme se nabízeli a dali jsme si přesný puk, bylo to dobré.



Odčinili jste nepovedený čtvrteční zápas v Boleslavi. Myslíš, že by vám nakonec paradoxně mohl i pomoct? Ukázali jste si, čeho se musíte vyvarovat...
Jojo, tam jsme dostali slušnou facku. Byl to od nás špatný zápas. V pátek jsme měli dlouhé video, řekli jsme si, že takhle to nepůjde, protože bychom měli hned koncem března volno. Něco jsme si k tomu řekli a chtěli jsme dnes všechno změnit, což se podařilo.

Nastupuješ ve formaci s Vojtěchem Jirušem, oba jste velkou část sezóny strávili v Benátkách. Sedí vám spolupráce?
Myslím, že nám to vyhovuje. Musíme si vyhovět, něco jsme spolu už v průběhu ročníku odehráli. S Vojtou je radost hrát.

Jsou tři body proti Jihlavě hodně důležité? Vypadá to, že Dukla už by to s bojem o účast v play-off mohla mít složitější.
Ano, Jihlava je vlastně ještě bez bodů. Ve čtvrtek máme Kometu, což pro nás bude hodně důležité utkání, abychom se mohli ještě víc odpoutat. Ale myslíme způsobem, že nadstavbovou skupinu chceme vyhrát. Spíš než dolů se díváme na Boleslav, která je aktuálně před námi. Chceme pod sebe dostat všechny soupeře!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení