Akademie Bílí Tygři Liberec

Z hráčů cítím chuť, kvituje Augusta. Co říká na Frolíka?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Po krátkém volnu už spolu zase trénuje celý tým. Bílí Tygři se od začátku týdne připravují na ledě s pěticí posil, včetně Michaela Frolíka, zatím nejnovějšího přírůstku v liberecké smečce. Podle hlavního kouče Patrika Augusty však ani on nemusí být tím posledním.

Jaké jsou první tréninky na ledě?
Na hráčích je vidět chuť. Měli jsme nějaké volno, po kterém se všichni vrátili zdraví. Nechci to hodnotit po prvních trénincích, ale vypadalo to slušně.

Jak budou vypadat tréninkové jednotky?
Budeme ještě zařazovat odpolední tréninky herních skills. Příprava bude hodně dlouhá, sezóna startuje až v půlce září, takže není potřeba hráče hned utavit. Postupně se budeme zaměřovat na taktické věci, které budeme chtít do startu soutěže zapracovat. Naším úkolem je připravit tým na 16. září.

S posilami panuje spokojenost?
Věřím, že jsme přivedli hráče, kteří nám pomohou být lepší než loni. Mužstvo není uzavřené nikdy, ale tak, jak jsme začali, jsem spokojený.

Dá se vyjádřit alespoň procentuálně, do jaké míry je tým hotový?
Nechal bych si prostor ještě pro jedno jméno, jinak je soupiska kompletní.

„Michael pomůže nám a my zase jemu“

V čem bude hlavní síla Michaela Frolíka, zatím poslední oznámené posily?
Určitě nejen v jeho zkušenostech. Je vynikající bruslař a zkušený forvard, který nám pomůže v ofenzivě, ale zároveň je schopný plnit systém. Prošel nejlepší ligou na světě, taková posila by pomohla každému týmu.

Kam s ním?
Varianty jsou, ale jde o hokej. Jeden den může být sestava taková, druhý zase maková. Určitě by měl patřit k našim lídrům a od toho se bude odvíjet jeho pozice.

Sváděli jste boj o Frolíka i s dalšími kluby?
Nebylo to jednoduché. Neřekl bych, že šlo o překonávání nabídek. Jednání byla vždy férová, to se týká i ostatních klubů, které v tom byly zahrnuty s námi. Spíš jsem rád, že si nás Michael vybral. Bylo to o komunikaci. Mluvili jsme s ním často, nastínil jsem mu jeho roli a co by z něj mohlo být. Věřím, že on pomůže nám a my jemu.

Poslední dva roky pro něj nebyly jednoduché. Může být pro něj angažmá v Liberci dobrým impulzem?
Cítím z něj chuť se vrátit zpátky. Je od prvního dne v mužstvu, bude mít svoji pozici, na které může pracovat. Zkrátka ví, kam patří. Bude to mít těžké. Předloni strávil sezónu v taxi squadu, loni toho taky moc neodehrál. Myslím, že příchod k nám mu může pomoct.

Co ho podle vás nakonec přimělo k přestupu do Liberce?
To je spíš otázka na něj. Jsme špičková organizace, v níž bude mít skvělé spoluhráče. Věřím, že společně budeme úspěšní.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení