Akademie Bílí Tygři Liberec

Za body jsem rád. Vždycky to ale může být lepší, hlásí Vasyl Špilka

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dorostenci Bílých Tygrů mají po třech kolech na kontě nejvyšší možný počet devíti bodů. Proti Chomutovu přitom museli dvakrát dotahovat, nicméně nakonec to byli oni, kdo skóre převrátil na svoji stranu. Vítěznou branku si i s trochou štěstí připsal Vasyl Špilka.

Tygři na Chomutov nastoupili s chutí a v první části měli obrovskou herní převahu. Paradoxně ovšem rychle prohrávali 0:2 a dostali se do nekomfortní pozice. "Trenér nám také říkal, že jsme v první třetině mohli dát třeba osm gólů. Tentokrát nám to tak dobře nestřílelo," přemítal Špilka.

Liberec přesto ještě před úvodní pauzou srovnal krok. V dalším průběhu už se hra vyrovnala, jistého polevení v koncentraci si byl vědom i Špilka. "Od druhé části jsme určitě nehráli, jak bychom si společně s trenéry představovali. Musíme se odpíchnout od první třetiny," potvrdil.

Po trefě hostů na 2:3 náš celek opět vyrovnal. A nakonec to byl právě Vasyl Špilka, který ze skrumáže před brankou vytěžil rozhodující gól na konečných 4:3. "Vyjel jsem ze střídačky, byl tam volný puk. Zkusil jsem bekhendem vystřelit a nějak se to tam odrazilo. Nakonec z toho byl gól a vyhráli jsme, takže super," pochvaloval si šťastný střelec.

Talentovému útočníkovi se v úvodu sezóny bodově daří, na vavřínech ovšem neusíná. "Jsem za to rád. Vždycky to ale může být lepší," dívá se Vasyl Špilka dopředu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení