Akademie Bílí Tygři Liberec

Zabraňovali jsme přečíslením Komety a těžili z toho, říká po výhře bek Kovář

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Z prvního zápasu nadstavbové části extraligy juniorů proti Kometě odešli tygří junioři jako vítězové. Svůj podíl na tom má i Filip Kovář, který si připsal branku na 3:2. "Puk ke mně připlul z rohu a já se ho snažil dostat na branku. Trefil jsem skulinu mezi těly, která přede mnou byla, a naštěstí to tam spadlo," popisuje svou trefu v utkání s Brnem devatenáctiletý bek.

Jak hodnotíš utkání proti Kometě?
Máme tři body, to je perfektní a s podobnými výkony musíme pokračovat i nadále. Mohli jsme dát ještě víc gólů, ale výhra se cení.

V zápase jsi vstřelil branku. Jak k tomu došlo?
Puk ke mně připlul z rohu a já se ho snažil dostat na branku. Trefil jsem skulinu mezi těly, která přede mnou byla, a naštěstí to tam spadlo. Jsem za gól moc rád. Chtěl bych na něj navázat i v dalších zápasech a dát jich víc.

S Kometou jste se střetli před necelým týdnem. Leželo vám toto nedávné setkání stále v hlavách?
Troufl bych si říct, že ani ne. Už hrajeme nadstavbu a je nám jasné, že to bude jiné než základní část. Snažili jsme se na zápas maximálně připravit. Předvedli jsme stoprocentní výkon a to se promítlo i do výsledku.

Dávali jste si na hru brněnských hokejistů v určitých ohledech větší pozor?
Zaměřili jsme se na taktiku Komety v minulém zápase, protože tam z naší strany byly nedostatky. V prvním utkání nadstavby se nám je podařilo napravit. Zabraňovali jsme jejich přečíslením a těžili jsme z toho.

Ve třetí třetině jste dokázali rychle odpovědět na vyrovnávací branku Komety na 3:3. Myslíš si, že vám schopnost rychle odpovídat může v dalším průběhu soutěže pomáhat?
To si úplně nemyslím. Snažili jsme se především co nejrychleji dát gól, aby bylo Brno pod tlakem. Gól jsme dali a později přidali ještě jeden do prázdné. To podle mě zápas rozhodlo.

Jak vnímáš rozdíly mezi základní částí a nadstavbou, potažmo play-off?
Nadstavba a play-off jsou oproti základní části úplně jiné soutěže. Jsou tu pouze silní soupeři a zápasy jsou vyrovnané. Musíme se připravit na všechny protivníky stejně, přípravu nepodcenit a vše dotáhnout do vítězného konce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení