Akademie Bílí Tygři Liberec

Začíná druhá čtvrtina základní části. Tygry čeká těžká zkouška v Hradci

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Základní část Tipsport extraligy dospěla do druhé čtvrtiny. Bílí Tygři ji rozehrají na ledě Hradce Králové, kterému náleží třetí místo tabulky. Atraktivní utkání začíná na východě Čech v pátečních 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Střelecký půst

Libereckým se zatím nedaří podle představ a první čtvrtinu základní části zakončili na dvanáctém místě extraligové tabulky. Aktuálně na kontě mají tři prohry v řadě, nicméně dvakrát brali alespoň bod. V posledním domácím duelu podlehli Spartě 2:3 po samostatných nájezdech, následně nestačili 1:3 na brněnskou Kometu.

V neděli svěřenci Patrika Augusty nastoupili ve Vítkovicích. V zápase plném nepřesností na obou stranách se na gól čekalo až do prodloužení, v jehož úvodu se prosadili Ostravané. Znovu se potvrdilo liberecké trápení v koncovce. Brankou neskončila žádná z 29 střel našeho týmu, T.J. Melancon zazvonil na břevno. Do Hradce Králové Tygři jedou s cílem navázat na pozitivní bilanci s Mountfieldem a odrazit se k vyšším patrům tabulky.

Kapitán Petr Jelínek o krizi týmu

„Je to o hlavě. Všichni hokej hrát umíme, ale padla na nás deka a jsme psychicky dole. Vyhrabat se z toho dá jen tvrdou prací. My prostě musíme makat každý den na tréninku a od toho se odpíchnout. Naše produktivita je žalostná, potřebujeme tam nastrkat nějaké góly.“


Pevná defenziva nese ovoce

Hradec určitě není snadným soupeřem, na kterém se střelecky chytit. Na domácím ledě inkasuje nejméně z celé soutěže, v šesti utkáních jen devětkrát! I díky skvělé defenzivě ztrácí na vedoucí Oceláře jen tři body.

V minulém zápase skončila královéhradecká vítězná série. Mountfield ovládl pět utkání v řadě, jenže České Budějovice ho na domácím ledě porazily těsně 4:3. Za Východočechy se střelecky prosadil Jakub Lev, Aleš Jergl a kapitán Radek Smoleňák, který je zároveň nejproduktivnějším hráčem svého celku. Hradec Králové v domácím prostředí padl doposud jen jednou (2:3 proti Třinci). Budou Tygři druzí úspěšní?

V prvním kole Liberec i díky výbornému Petru Kváčovi porazil Hradec 1:0

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení