Akademie Bílí Tygři Liberec

Žádný oddech! Tygři míří porvat se o bodovou kořist do Litvínova

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Neuběhly ani dva dny a Liberečtí se znovu připravují na dalšího soupeře. V neděli se Tygrům bohužel přetrhla dlouhá šňůra výher, jelikož doma podlehli Olomouci 1:2. Šance získat body se ale naskytne hned v úterý, kdy šelmy odjíždějí na venkovní led. Překvapí Vervu? Utkání můžete sledovat na ČT sport od 17:20.

Všechno jednou končí

Od poloviny ledna se libereckým hokejistům dařilo vyhrávat každý zápas a úspěšní byli i v prodloužení nebo nájezdech. Doma proti Vítkovicím si Tygři utvořili tříbrankový náskok, ale ve třetí části hosté zabrali. Ještě necelé dvě minuty před koncem Ridera snížila na 3:2, nakonec se však větší drama nekonalo a Liberečtí brali tři body.

V Pardubicích padlo ještě méně gólů. Ačkoliv se Dynamo dostalo jako první do vedení, góly Michala Birnera a Ondřeje Vitáska otočily vývoj zápasu a hokejisté z Podještědí se domů vraceli s dobrou náladou. Poslední utkání proti Hanákům ale naopak těsně nevyšlo, i když šelmy vedly. Vyrovnaný souboj nakonec rozhodla poslední perioda, kdy se Kohouti dvakrát trefili a tygří celek i přes veškeré úsilí nevyrovnal.

Adam Najman se ohlíží za utkáním s Olomoucí:

„Myslím si, že jsme byli dvě třetiny lepší, ale neproměnili jsme žádné šance. Nevyšel nám začátek třetí periody a bohužel jsme už utkání nezvrátili na naši stranu. Neproměněné přesilovky určitě měly vliv na výsledek. Jsou zápasy, kdy nám nevyjdou a duel proti Olomouci byl jedním z nich. Doufám, že příště nám přesilové hry naopak pomůžou k vítězství.“


Stoupající forma

Verva má v poslední době na kontě kladné výsledky a s Vítkovicemi svedla dva vyrovnané boje. V prvním zápase Litvínov zprvu ztrácel dvě branky, ve druhé dvacetiminutovce ale přišel zvrat a v závěru potvrdil vítězství Vervy Martin Látal. Následující odveta ale patřila Rideře, ta nakonec chemiky přetlačila 3:2 i díky dvěma zásahům Vladimíra Svačiny.

Minulý zápas odjel Litvínov do Brna, kde opět nebylo do poslední chvíle rozhodnuto. Po druhé periodě svítil na kostce nad ledem stav 2:1 pro Kometu, jenže Verva skvěle zvládla posledních dvacet minut a vsítila tři branky. Po tomto vítězství se chemici s Moravany v tabulce bodově vyrovnali, oba celky mají shodně 50 bodů.

Doposud odehrané vzájemné duely se odehrály pod Ještědem a první klání přineslo o bod více Vervě, která uspěla v nájezdech. Po Vánocích ale měli Tygři výraznou střeleckou formu a dostali se do vedení o šest branek. Ačkoliv se ještě hostům podařilo snížit třemi góly, vítězství tentokrát zůstalo v Liberci. Jak to dopadne na ledě Litvínova? Zápas sledujte v úterý od 17:20!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 74
Bilance: 29 – 10 – 1 – 3 – 30
Skóre: 154:109

Zajímavosti

  • Nejproduktivnějším hráčem chemiků je Viktor Hübl. Útočník si zatím připsal 27 bodů, přičemž 10 z nich posbíral v přesilovkách.
  • Radan Lenc a brankář Vervy Denis Godla bývají dle statistik nejčastěji zvolenými hráči utkání. Dají o sobě vědět svými výkony i tentokrát?
  • Oba týmy se potýkají s nájezdy nejvíce v celé extralize. Liberec musel dvakrát prodlužovat už sedm zápasů, Litvínov má na kontě jen o utkání méně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení