Akademie Bílí Tygři Liberec

Zaostřeno na talent: Šimon Zajíček je gólman pro základní část i play-off

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Výkony brankářů v základní části a play-off jdou jen těžko srovnávat. Vyřazovací boje bývají zcela jinou soutěží, ale Šimon Zajíček je ustál na výbornou. Nejsilnější tým základní části, pražskou Spartu držel jistými zákroky zpět, a i když Pražané postoupili, liberecký brankář ukázal, že ho v příštích sezónách bude radost sledovat.

Šimon Zajíček utvořil v minulém ročníku brankářskou dvojici s Pavlem Čajanem. Během základní části se oba dva gólmani mezi třemi tyčemi střídali, více startů si připsal ale o rok starší z nich. Zajíček nastoupil ke třiceti utkáním.

Úspěšnost zásahů přitom vytáhl až na 92,5 % a průměrně inkasoval 2,36 gólu na zápas, dvakrát ho navíc hráči soupeřova celku ani jednou nepřekonali. Zajímavé jsou i statistiky střelby. Na maskovaného muže letělo během soutěže celkem 858 střel, 793 z nich zneškodnil.

Skrumáž kolem Zajíčkovy svatyně

Tým podržel jistými zákroky i během posledních duelů nadstavbové skupiny D, kde naše mužstvo bojovalo o postup do play-off. Mladší dorostenci porazili v kritickém střetnutí pardubické Dynamo 6:3 a po závěrečné výhře nad Táborem mohli oslavovat postup do vyřazovací části. Tam však narazili na nejsilnějšího možného protivníka pražskou Spartu.

Na celek z hlavního města se Tygři výborně připravili. Takticky dobře zvládnutou hrou a velkou bojovností, kterou dokázal i rituál, během něhož si všichni hokejisté obarvili vlasy na blond, protivník usilovně trápili, nakonec ale padli poměrem 0:2 na zápasy.

Jak se později ukázalo, Pražané si dokráčeli pro titul a Liberec byl pro ně výsledkově i herně jedním z nejtěžších protivníků. V obou utkáních si vytvořil velké množství šancí, i přesto prohrál 1:3 a 3:5. Velký podíl měl na vyrovnaných soubojích právě Šimon Zajíček, který čelil velké ofenzivní síle hráčů v rudých dresech od úvodního buly.

S úspěšností 90 % ukázal, že není pouze brankářem na základní část, ale i play-off. Bude zajímavé mladý talent sledovat v příštích sezónách, nicméně to už bude brázdit led NOEN Extraligy staršího dorostu.

Skrumáž kolem Zajíčkovy svatyně

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení