Akademie Bílí Tygři Liberec

Zápas s Olympem a staronové posily. Na nadcházející sezónu se připravují i Tygřice!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Sezóna 2018/19 nedočkavě klepe na dveře a týká se samozřejmě i Bílých Tygřic. Ty přes léto přivedly několik velice zajímavých posil a rozhodně nebudou chtít být ve své divizi jen do počtu.

Jen pro připomenutí. Liberecký ženský tým si minulý rok odbyl premiéru v 1. lize a nebyl to pro něj vůbec jednoduchý ročník. O titul a možnost baráže do extraligy mezi sebou soupeřily Pardubice, Beroun a Roudnice nad Labem. Na Tygřice tak zbylo až čtvrté místo, když za sebou nechaly Děčín a ESA Praha. Svěřenkyně trenéra Jana Daňka tak poprvé od roku 2014 nedosáhly na medaili, přesto se za svou první sezónu ve vyšší divizi rozhodně nemusely stydět.

To už je ovšem minulost. Tygřice čeká nový ročník, do kterého půjdou s několika zajímavými posilami. Návrat pod Ještěd hlásí například Sabina Johanová, která v sezóně 2016/17 odehrála v dresu Liberce pouze jediné utkání. Pro menší restart kariéry si následně zvolila angažmá v německém Jonsdorfu, kde se s průměrnými dvěma body na zápas zařadila mezi hlavní opory týmu. Dále se po jednoroční štaci ve Slávii vrací další bývalá opora Liberce, Karolína Hornická. Ta si rovněž vedla bodově velmi dobře a minulý ročník pomohla pražskému celku k extraligovému titulu.

To ale stále nemusí být vše. Trenéři Jan a Libor Daňkovi doufají, že budou moci sem tam využít i služeb hráček, které budou jinak nastupovat v nižších chlapeckých soutěžích. Jmenovitě se jedná o Karolínu Sýkorovou, Terezu Plosovou, Annu Štěrbovou, Sandru Tůmovou a Terezu Mazancovou, která ovšem momentálně není zdravotně zcela v pořádku. Tygřice tak půjdou do nové sezóny v posílení sestavě a rozhodně se budou chtít poprat o celkové prvenství.

Přípravu si navíc zpestřily přátelským utkání s Olympem Praha – týmem herce Martina Dejdara, který můžete znát ze seriálu České televize „Poslední sezóna“. Utkání nakonec ovládl celek z hlavního města poměrem 11:5. Půl zápasu navíc odchytala teprve dvanáctiletá Barbora Vodrážková a nevedlo se jí vůbec špatně!

Sezóna 2018/19 už pomalu ale jistě začíná a hokejistky z města pod Ještědem rozhodně nebudou chtít být ve své soutěži pouze do počtu. První střetnutí čeká Bílé Tygřice již příští neděli na ledě Roudnice nad Labem!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení