Akademie Bílí Tygři Liberec

Zpátky pod Ještěd! Tygři změří síly s Vítkovicemi

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec – Severočeši vytěžili z posledních dvou zápasů maximum bodů. Teď mají před sebou další důležitý duel a před domácími fanoušky tentokrát přivítají Vítkovice, proti kterým se už v lednu jednou postavili. Potvrdí Tygři svoji vysokou úspěšnost v Home Credit Areně? Zápas proti Ostravanům je na programu v pátek od 18 hodin!

Sparta a Hradec? 6 bodů!

Ačkoliv se minulý týden nezdařil domácí zápas proti Energii, šelmy si ihned spravily chuť v nedělním utkání proti Hradci Králové, ve kterém si včas utvořily náskok a také potvrdily svoji souhru v přesilovkách. Hosté sice na konci druhé dvacetiminutovky snížili, Tygři však nakonec zaslouženě zvítězili 5:1.

Libor Hudáček o vítězství nad Mountfieldem:

„Po porážce proti Varům jsme museli trochu přidat. Podívali jsme se na video, zanalyzovali to a připravili jsme se. Proti Hradci jsme měli hodně přesilovek díky tomu, že jsme byli aktivní. Soupeře jsme navíc měli dobře přečteného. Z toho plynulo, že jsme byli všude o krok rychleji.“


Ve středu Liberečtí vyjeli do hlavního města, kde celou O2 arenu překvapili šesti trefami, přičemž polovina gólů patřila Liboru Hudáčkovi! Dominik Hrachovina za svá záda navíc pustil pouze dva kotouče a vítězství proti Pražanům bylo nesmírně důležité vzhledem k postavení v extraligové tabulce.

Jakub Valský znovu obléká tygří dres

Do libereckých řad se vrátil jednatřicetiletý útočník, jenž strávil většinu dosavadní sezóny na hostování v Kladně, kde si za své působení připsal šest kanadských bodů. Proti pražské Spartě už stihl s Tygry nastoupit a hned v první třetině se prosadil, čímž Liberci po návratu výrazně pomohl.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Vzhledem k naší situaci, kdy s některými hráči nemůžeme počítat, ať už vinou zranění či disciplinárních postihů, vítáme návrat Kuby Valského z hostování jako doplnění našeho kádru v pravý čas. Kuba je silový ofenzivní útočník, který především v závěru náročné sezóny, bude pro náš tým přínosem, což už v libereckém dresu v předchozích play-off předvedl. Věřím, že na tyto výkony naváže i letos.“


Dvě důležité výhry pro Rideru

Vítkovice nezažívají nejúspěšnější sezónu a aktuálně jim patří dvanáctá příčka v tabulce. Po třech porážkách na svém ledě v řadě navštívily Olomouc, kde nakonec cenné vítězství ubojovaly. Branky padaly až ve druhé třetině hlavně z holí Ridery, která ve třetí části dokonce vedla o tři góly. Kohouti se ale v závěru zvedli a utkání prodloužili až do nájezdů, kde byli hosté nakonec úspěšnější.

V úterý Vítkovice čekal na domácí půdě duel se Zlínem, kdy se svojí bojovností získali po dlouhé době tři body před svými fanoušky. Dramatický průběh zápasu rozhodla jediná branka Robertse Bukartse a také výkon Miroslava Svobody v bráně, který udržel pro svůj tým čisté konto.

Proti Severu těsně i jednoznačně

V letošní sezóně se všechny tři vzájemné zápasy naklání k libereckým hokejistům, ale dva z nich skončily velmi těsně. Divoké utkání na ledě Vítkovic se hemžilo góly a po nerozhodném skóre 4:4 se přesunulo až do samostatných nájezdů, po kterých nakonec braly dva body šelmy. Ridera poté v listopadu zamířila pro odplatu pod Ještěd a ačkoliv vedla o dvě branky, Tygři utkání ještě ve druhé třetině otočili a ve třetí periodě rozhodli akcí Michala Birnera.

Letos v lednu už to tak těsné nebylo. Výlet do Vítkovic se totiž Liberci vyvedl na jedničku. Vyrovnaný průběh zlomil začátek druhé dvacetiminutovky, kde Tygři udeřili hned třikrát během necelých čtyřech minut! Libor Hudáček si navíc vystřelil hattrick a Severočeši odjeli domů s vysokým vítězstvím 3:7.

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 71
Bilance: 35 – 3 – 4 – 6 – 23
Skóre: 201:186

Připomeňte si skvělý tygří obrat v halloweenském utkání s Vítkovicemi v našem sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení