Akademie Bílí Tygři Liberec

Zpět v akci! Tygři se po pauze představí v Olomouci

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Po osmidenní zápasové pauze čeká Bílé Tygry další duel, tentokrát na ledě Olomouce. V letošní sezóně liberečtí hokejisté nad Hanáky ještě nevyhráli, rozhodně tedy mají pro toto střetnutí kromě bodového zisku velkou motivaci! Úvodní vhazování utkání 53. kola Tipsport extraligy padne v 18 hodin.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Gólový přísun

V předešlém utkání Kohouti nestačili na hradecký Mountfield a podlehli mu 1:4. Hanáci se v posledních zápasech střelecky trápí a již v druhém utkání v řadě soupeři vsítili pouze jednu branku. Svůj podíl na tom má i absence jejich největších útočných hvězd. David Krejčí plnil reprezentační povinnosti na olympiádě v Pekingu, neméně citelná je však také ztráta Jana Káni vinou zranění. I s jejich přičiněním má olomoucké mužstvo třetí nejvyšší procento využití přesilovek, v nichž vstřelilo více jak třetinu svých gólů.

Svěřenci Patrika Augusty sehráli svůj poslední zápas před osmi dny na ledě Vítkovic, kde zvítězili 4:1. V únoru Bílí Tygři nastoupili do čtyř utkání, hned tři z nich vyhráli a vstřelili celkem čtrnáct branek. Momentálně se jim tak při střelbě daří a značnou zásluhu na tom mají i mladí hráči. Hru Severočechů zdobí především velmi efektivní hra v oslabení, se kterou se řadí na třetí příčku extraligové tabulky. Během pauzy se Liberečtí podle slov Petra Jelínka zaměřili zejména na nácvik přesilovek, které jsou v pozdějších fázích soutěže čím dál tím důležitější.

Petr Jelínek K OLYMPIJSKÉ pauze
Měli jsme volno a od pondělí se chystáme na páteční zápas v Olomouci. Věřím, že jsme kvalitně potrénovali a povede se nám to teď na venkovním tripu zužitkovat.

Koho sledovat

Z řad olomouckých hokejistů se vyplatí sledovat kapitána Jiřího Ondruška. Je nejvytěžovanějším hráčem svého celku a v této sezóně si připsal na obránce solidních sedm branek. Ze svých pětadvaceti kanadských bodů si poté připsal hned osmnáct v přesilovkách!

Pokud nastoupí, rozhodně se vyplatí sledovat libereckého brankáře Petra Kváču. Mezi tři tyče se v minulém utkání vrátil po několikazápasové pauze, ta se však na jeho výkonnosti nikterak nepodepsala. V posledním duelu chytal velmi jistě a mnoho nechybělo k tomu, aby si připsal čisté konto. V dosavadním průběhu sezóny naskočil již do osmatřiceti střetnutí, úspěšností zákroků se blíží 92 procentům a v průměru inkasuje dva a půl gólu na zápas.

Vyjde to napočtvrté?

Bílí Tygři se střetli v základní části s olomouckým mužstvem již třikrát, Hanáci však vždy odcházeli ze zápasu jako vítězové. V každém z dosavadních utkání navíc liberečtí hokejisté inkasovali nejméně jeden gól z přesilovky. Od posledního vzájemného střetnutí však Severočeši odehráli celkem jedenáct duelů, ve kterých povolili soupeři skórovat v početní výhodě pouze čtyřikrát. Využijí Tygři tento faktor ve svůj prospěch a uzmou proti Olomouci první vítězství v sezóně?

Základní část Tipsport extraligy se pomalu, ale jistě blíží do svého cíle a napětí ve vyrovnané tabulce se stupňuje. Získají Tygři důležité body? Odpověď se dozvíme v pátečních 18 hodin, kdy padne úvodní buly!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 3:4pp
Branky a nahrávky: 27. P. Jelínek (Melancon, Klapka), 53. Klapka (J. Vlach), 54. Filippi (Birner) – 11. Švrček (Burian, Bambula), 35. Navrátil (Olesz), 35. Nahodil (J. Káňa), 64. Krejčí (J. Káňa).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení