Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygří stopa nebude chybět na mistrovství světa!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Stejně jako před rokem budou mít Bílí Tygři zastoupení na mistrovství světa v ledním hokeji. Trenér Josef Jandač do svého týmu vybral obránce Radima Šimka a chybět nebudou ani další jména, která prošla naším klubem.

Přestože ještě před pár lety nebylo českým fanouškům jméno Radima Šimka příliš známo, v posledních dvou sezonách se to zcela změnilo. Šimek se vypracoval mezi extraligovou špičku a ne nadarmo si vysloužil svými výkony angažmá v zámoří. Na mistrovství světa si zahraje podruhé v řadě, vloni si v osmi utkáních připsal jednu branku a patřil mezi české opory.

Spolu s ním zamíří na šampionát také dvojice hráčů, kteří patřili mezi strůjce loňského titulu. Michalové Birner a Řepík sice na konci minulé sezony zamířili do KHL, jejich cesty ale nabraly nakonec velmi odlišný směr.

Michal Birner.

Michala Řepíka zabrzdilo nepříjemné zranění, po němž své působení v Rusku ukončil. Po skončení rekonvalescence oblékl dres Sparty, v níž ročník ukončil. Michal Birner pro změnu po dvanácti zápasech v KHL rovněž změnil dres, když se přesunul do švýcarského Fribourgu. Nyní se ale opět sejdou v jednom dresu, a to v tom reprezentačním. Budou mít příležitost si zopakovat spolupráci z loňského mistrovství světa.

To však stále nemusí být definitivní podoba tygří stopy na šampionátu. Slovenský trenér Zdeno Cíger oznámí svou nominaci až v úterý a o místenku na šampionátu bojují obránce Adam Jánošík a útočník Mário Bližňák.

Samotný šampionát odstartuje už v pátek 4. května, kdy česká reprezentace ve 20:15 narazí na Kanadu. Slovensko se do turnaje zapojí v sobotu v 16:15 proti Itálii.

Michal Řepík

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

VIDEO: Vyrazte na nákup jako naši dorostenci. Akce Puky pomáhají stále trvá

Zápas juniorky s Přerovem má svůj náhradní termín

Deváťáci skolili houževnatý Tábor, rozhodovalo se v závěru

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení