Poslední hodiny před večerním zápasem
První semifinálový zápas se blíží, do jeho začátku zbývá už jen pár hodin. Zatímco fanoušci si chystají šály, bubny, ale i hlasivky a dlaně, hokejisté Bílých Tygrů absolvovali obvyklý denní rituál. Ten je v případě výjezdu k zápasu venku stejný po celou sezónu.
Nájezdy dva na jednoho, tři na dva, střelba. Potom nácvik přesilovek a na závěr bago. Tak takhle vypadalo zhruba půlhodinové rozbruslení týmu, vše v dobré náladě a psychické pohodě. Mezitím kustod týmu Emil Šostý „cestoval“ mezi kabinou a dodávkou na parkovišti, do které nakládal všechny nezbytné propriety, které bude tým potřebovat na dvoudenní misi v Pardubicích. Po úterním zápase se Bílí Tygři nevrací domů, ale zůstávají v Pardubicích na noc.
Při odchodu z ledu se Vašek Novák ochotně podělil o poslední dojmy a zprávy z liberecké kabiny. „Nálada je dobrá, jsme v pohodě a v klidu. Do Pardubic jedeme s cílem odvést co nejlepší výkon a výsledek by se měl dostavit, uvidíme.“ Cesta do města perníku není nijak dlouhá, autobusem zhruba dvě hodiny. „Po cestě pustíme nějaký oddechový film, nic složitého. Někdo hraje karty, někdo spí, čteme noviny, prostě probíhá to v pohodě. Nic nového nevymýšlíme, je to tak po celou sezonu.“
Vzhledem k tomu, že mužstvo bude v Pardubicích nocovat, nabízela se otázka, jaké jsou dvojice na pokojích, jak je to s večerkou a podobně. „Na pokojích jsou ustálené dvojice, například já spím s Hnildou, ale je to hrozné (smích),“ poznamenal Vašek Novák. „Co se týče večerky, nebo nějakého hlídání ala ruská baza, tak to vůbec nepřichází v úvahu. Jsme profíci a víme o co jde. Každý si zařídí večerní program podle sebe, podle toho, co mu vyhovuje. Pár kluků určitě půjde na jedno pivko, to jedno před spaním je v pohodě. Jak říkám, každý ví o co jde a podle toho se chová“.
Ještě než hokejisté nasednou do autobusu u Svijanské arény, na řadě je tradiční společný oběd ve Svijanské restauraci. „Menu je celkem ustálené, nejprve polévka, dnes je slepičí, potom hlavní jídlo. Na výběr jsou těstoviny s dvěma různými omáčkami, kuřecí stehno, nebo plátek a jako příloha bramborová kaše, brambory, nebo rýže. K pití co kdo chce, minerálky, džus, jablečný mošt, cola, prostě každý podle zvyku a chuti,“ vypočítal šéfkuchař Pavel Pokorný.
Ve 13 hodin odjíždějí Bílí Tygři k prvnímu semifinále play-off letošního ročníku extraligy. TYGŘI DO TOHO !!!
Dále čtěte: Velká představovačka Pardubic, soupeři řečí čísel.
Na hokej.cz si můžete přečíst rozhovor s Jiřím Fischerem a názory obou trenérů.
Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení
Sdílet