Akademie Bílí Tygři Liberec

Domovem Bílých Tygrů bude Tipsport arena

Date of publication Author Jiří Beníšek

Od středy se nový sportovní multifunkční komplex jmenuje Tipsport arena. Na tiskové konferenci představili spojení největší sázkové kanceláře a libereckého sportovního komplexu ředitel Tipsportu Vratislav Randa, zástupce hlavního investora, společnosti Syner a zároveň prezident klubu Bílí Tygři Petr Syrovátko a ředitel provozovatele, společnosti Stadion, Ing. Jaroslav Mejstřík. Je konec spekulacím a dohadům o novém názvu.

Sportovci, ale i umělci, kteří budou v nové Tipsport areně vystupovat, získávají uvedením haly do provozu naprosto špičkové podmínky. Podívejme se nyní na zázemí Bílých Tygrů, kteří budou v Tipsport areně hrát své domácí extraligové zápasy.

Zázemí hokejistů, to je převlékárna, vlastní šatna, klub, sociální zařízení, sprchy, rehabilitace, masérna a kancelář trenérů, v chodbě pak jsou sklady výstroje a úpravna hokejek. Rozměry jednotlivých místností jsou impozantní, celkové plocha hokejového zázemí, to jsou tři slušné byty. K čemu jednotlivé místnosti slouží, to je podle názvu víceméně jasné, přesto posloužíme stručným výkladem.

Převlékárna je vlastně menší šatna, kde si hráči odkládají civilní oděv a obuv, aby jim toto oblečení nepřekáželo v šatně mezi hokejovou výstrojí.

Šatna, to je místo, kde si hráči oblékají hokejovou výstroj. Jednotlivá místa jsou podle týmové hierarchie rozdělena, obecně platí, že jako první si místa obsazují „mazáci“, až po nich mladí, kteří zpočátku musí vzít zavděk tím místem, které je momentálně volné. Tygří šatna v nové hale je veliká téměř 84 metrů čtverečných. Místa je tedy dost.

Klub je místnost, která bude hráčům sloužit k odpočinku, lehkému občerstvení například před zápasem, ale také bude místem taktických porad před utkáním.

Sociální zařízení a sprchy nepotřebují žádný komentář. Snad jen jako zajímavost lze uvést, že ve sprchách je řada kachlíček velmi stylových, se znakem klubu.

Rehabilitace slouží k odpočinku a léčení drobných šrámů po tréninku a po zápase, je vybavena výřivkovým bazénkem a výřivkovou vanou, nechybí ani sauna a ochlazovací nádrž.

Masérna těsně sousedí s rehabilitací, bude to především království Jirky Jaroše, který se o svaly hokejistů stará.

Kancelář trenérů - tak tady se bude „péct“ taktika a sestava týmu, tady bude trenérský triumvirát dumat o tom, jak zopakovat a pokud možno ještě překonat sportovní úspěch z loňské sezony.

K tomuto zázemí je třeba připočítat sklad výstroje, který je na chodbě před šatnou. To je pro změnu království kustoda Emila Šostého. Ze šatny, již v hokejové výstroji budou hokejisté vstupovat na svoji domácí střídačku, ode dveří kabiny je to na střídačku sedm metrů.

Hráči sami už se na nové podmínky a prostory těší, v kabině je většina míst již rozebrána a označena zatím provizorními jmenovkami. Do stěhování zbývá zhruba měsíc. Hráči se koncem příštího týdne rozjedou na dovolenou, až se na konci července vrátí, jejich kroky již povedou do nové kabiny, protože odstartují předzávodní období, kdy už bude převažovat příprava na ledě.

Foto: © Jiří Beníšek

Tak tohle logo je od včerejšího odpoledne nad hlavním vchodem do nové multifunkční areny v Liberci

Pohled do šatny Bílých Tygrů směrem od ledové plochy

A ještě jeden pohled, tentokrát na ceduli u dveří

Rehabilitační bazének a výřivková vana (pod červeným krytem) čekají na první unavená těla hokejistů

Sprchy nenechají nikoho na pochybách, v zázemí jakého klubu že se nachází

A ještě detailní pohled na výzdobu sprch a rehabilitace

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení