Akademie Bílí Tygři Liberec

Poslední letní soutěž má svou výherkyni!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Celé léto jste spolu s Bílými Tygry soutěžili o spoustu zajímavých cen. Poslední soutěž jsme si pro vás připravili přímo ve švýcarském Yverdonu, kde pro vás Filip Pešán nahrál krátký vzkaz, jenž jste měli za úkol rozluštit.

Na první poslech bylo jasné, že jde o pořádný oříšek. Vzkaz byl totiž namluven v bernštině, tedy místním dialektu švýcarské němčiny. Koneckonců, pokud jste tak dosud neučinili, vyzkoušejte si porozumět Filipu Pešánovi sami.

Nečekali jsme, že by někdo hned v den spuštění soutěže zmíněný příspěvek přeložil. Byli jsme však vyvedeni z omylu! Jako první se s odpovědí ozvala Natálie Levová, a ukázala, že švýcarské němčině rozumí. Nejen, že celý vzkaz správně rozluštila, ale přidala také parafrázi v češtině, jak správně celé souvětí chápat.

Zároveň tím však také prozradila překlad všem dalším soutěžícím, krátce po prvním překladu se tak komentáře rychle zaplnily dalšími odpověďmi. Abychom ocenili její výkon, kdy jí k překladu stačila pouze krátká chvíle, rozhodli jsme se v případě poslední letní soutěže vyhlásit vítězkou právě autorku první správné odpovědi. Gratulujeme! Těšit se může na dres Martina Ševce s podpisy kompletního A-týmu.

A jak vlastně zněla správná odpověď? To vám prozradí sám Filip Pešán.

Vyhlášením této překladatelské soutěže zároveň děláme definitivní tečku za sérií letních soutěží. Spolu s námi jste počítali vstřelené branky, hledali zatoulané plyšáky, vyzkoušeli jste si tygří skořápky nebo jste tipovali, jak si Matěj Stříteský v posilovně poradí s osmdesátikilovým závažím.

Věříme, že vám i díky soutěžení léto rychle uteklo - a nyní už se všichni můžeme těšit na start extraligy, která vypukne již tento pátek!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení