Akademie Bílí Tygři Liberec

Kde také působí hráči Bílých Tygrů

Date of publication Author Jan Rachota

Život hokejisty není jen sladký, vyvolených je jen několik. Tak jako každý rok se po letní přípravě zužoval kádr i v Liberci. Někteří mladíci se do na soupisku "A" dokázali protlačit(Derner, Pajič), další budou čekat na šanci v cizích klubech, převážně v první a někteří i druhé lize. Kromě těchto mladých odchovanců nesmíme zapomenout ani na zkušené matadory, kteří jsou stále hráči Bílých Tygrů, ale dres s tygrem na prsou již minimálně rok neoblékají.

Hostování

Většina hráčů, kteří jsou z Liberce na hostování, zamířila letos do první ligy. Vyjímku tvoří obránce Václav Kočí, který zamířil do extraligového Litvínova. Tři hráči posílí také druholigový Jablonec. A teď již pojďmě jednotlivě.

Naposledy si za Bílé Tygry zahrál v sezóně 2002/2003. Šikovný bek Václav Kočí od té doby zakotvil v Ústí nad Labem. Pouze v sezóně 2003/2004 vypomohl tehdy sestupujícím Českým Budějovicím. V loňské sezóně patřil mezi opory zadních řad Ústí a tak není divu, že si ho jako posilu pro letošní sezónu vyhlídl manažer extraligového Litvínova Robert Reichel. V týmu Chemiků je Václav na ročním hostování.

Aleš Vála si udělal v loňské sezóně v Ústí nad Labem dobré jméno a tak nebylo překvapením, že v kádru ambiciozního týmu bude hostovat i letos.

Stejně jako Vála si i Vítězslav Jankových v Ústí udělal dobré jméno. Znovu se v něm probudili i jeho kanonýrské schopnosti a tak odešel i pro letošní sezónu na roční hostování právě tam.

Cestovatel Mojmíru Musilovi zakotvil pro letošní sezónou v dalším ambiciozním týmu první ligy - Mladé Boleslavi. I on bude hostovat po dobu sezóny 2005/2006.

Miroslav Hájek toho stihl v loňské sezóně hodně. Zahrál si první ligu za Budějovice, ale v nabytém kádru se neprosadil. Odešel do Písku, odkud však po dvaceti zápasech odešel na hokejově zajímavé angažmá do Belgie. V letošní sezóně hraje za Kometu Brno, kam odchešel na roční hostování.

Zkušený bek Robert Pospíšil prošel v kariéře již devíti kluby. V Liberci naposledy hrál v sezóně 2002/2003. V loňské sezóně si vyzkoušel tak trochu hokejově exotické angažmá ve Francii, v letošní sezóně formou hostování posílí obranu Dukly Jihlava.

Mladý útočník Jan Šulc v loňské sezóně vystřídal na hostování hned tři kluby – Hradec Králové, KLH Chomutov a ve druhé lize SC Blue Bucks Kolín. Jeho letošním působištěm je tým Vlků z Jablonce, kam odešel na rok hostovat.

V Liberci již sešel očí, ale schopným brankářem Jan Koťátko stále je. V sezóně 2002/2003 zachytal za Bílé Tygry extraligu, v další sezóně však na něho nezbylo místo. Odešel hostovat do prvoligové Třebíče, kde se však nedokázal prosadit na post jedničky. Před letošní sezónou dlouho neměl jasno o svém angažmá, ale nakonec začal chytat druhou ligu za Jablonec.

Jablonec posílí i mladý obránce Marek Pabiška. Mladší z bratrské dvojice Pabišků, který opustil po loňské sezóně libereckou juniorku bude chtít v Jablonci získat co nejvíce zkušeností mezi dospělými.

Střídavý start

V posledních letech nachází tato forma v organizaci Bílých Tygrů čím dál větší uplatnění. Je ideální pro hráče, kteří nedostávají v "A" tolik herního prostoru a pro talentované juniory, kteří již plně zvládnou fyzicky i psychicky působení v seniorské soutěži. Střídavý start z vyšší do nižší soutěže nebo z nižší do vyšší soutěže je omezen počtem 15 utkání odehraných ve vyšší soutěži. Po odehrání tohoto počtu utkání ve vyšší soutěži může hráč pokračovat v příslušné sezóně pouze v jednom klubu a soutěži. Tato pravidla naplatí pro hráče, kteří v sezóně 2005/2006 dovrší 21 let a mladší.

Beroun se v posledních letech dostal mezi hlavní strategické partnery Bílých Tygrů, klubem, který nejvíce využívá služeb libereckých hráčů formou střídavého startu. Mezi Medvědy letos zamířilo touto formou vypoci hned sedm hráčů - Ctirad Ovčačík, Lukáš Derner, Jan Holub, Rok Pajič, Antonín Dušek, Lukáš Pabiška a Ctibor Jech. Z těchto hráčů však mají Derner, Holub, Pabiška a Jech střídavý start s omezením.

Toto omezení platí i pro brankáře Jiřího Stejskala, který bude působit v Jablonci. Naopak střídavý start bez omezení má Michal Kapička v Jablonci


a Lukáš Mucha ve Vajgaru Jindřichův Hradec.

Nejasná je v tomto směru budoucnost juniorského reprezentanta Martina Rýgla a Daniela Špačka. Pro oba usilovně generální manažer Ctibor Jech hledá angažmá mezi dospělými, v současné době však oba hrají jen za liberecké juniory. O Rýgla se zajímala před časem Dukla Jihlava, z jednání však prozatím sešlo. Dukla totiž požadovala působení nadějného obránce jak v jihlavském "A" týmu, tak i mezi juniory. Tato podmínka je však pro Bílé Tygry neakceptovatelná.


Stručný výčet změn v kádru naleznete zde.

Související články:

Chceme otevřít cestu mladým a Chceme minimálně zopakovat semifinále!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení