Akademie Bílí Tygři Liberec

Bílé Tygry povede k víkendovým utkáním nový kapitán Procházka

Date of publication Author Jan Rachota

Dost bylo „odpočinku“, zítra se opět po čtrnáctidenní pauze rozběhne kolotoč jménem hokejová extraliga. Palečkovu družinu nečeká o víkendu nic jednoduchého. Během sedmadvaceti hodin odehrají dva těžké domácí zápasy, nejprve budou mít za soupeře v sobotním televizním duelu HC České Budějovice, v neděli pak přivítají HC Chemopetrol Litvínov. V sobotu si odbude letošní premiéru v tygřím dresu Leoš Čermák, který se vrací na extraligový led po dlouhých osmi měsících, kdy marodil s okem po hloupém Koukalově faulu v semifinále play off 2004/2005. V přímém přenosu s hokejem na delší dobu skončil, v přímém přenosu se do něj i vrací…

Základní informace o klubu

HC České Budějovice
Rok založení: 1928
Klubové barvy: bílá, červená, modrá
Vedení klubu: Předseda představenstva: Ing. Jaroslav David.
Sportovní manažer: Jaromír Látal.
Trenér: Mgr. Josef Jandač, asistent: Milan Kupka.
Internet: www.hokejcb.cz

Zprávy z Českých Budějovic

Jihočeši zvolili pro třináctidenní reprezentační přestávku podobný model přípravy jako Bílí Tygři. Volno v extraligovém kalendáři využili zejména k doléčení šrámů a zranění. Nevzali si tak příklad z Litvínova nebo Karových varů, kteří sehráli v přestávce přípravné zápasy, a raději se věnovali tréninku v domácím prostředí Budvar Areny. Tým z Budvar Areny by rád navázal na domácí vítězství z jedenáctého kola, kdy Bílé Tygry porazil 2:1. Těsně před turnajem EHT ve Finsku tým trenéra Jandače přetrhl sedmizápasovou šnůru bez výhry, když porazil Karlovy Vary 3:2 v prodloužení a před domácím publikem Chemiky z Litvínova 4:1.

Pře zápasem v Tipsport Areně hlásí Budějovice několik navrátilců do sestavy. Dohromady se již dal Petr Gregořek, uzdravili se i Ondřej Veselý a Tomáš Vak. Zdravotní potíže měl minulý týden i Zdeněk Kutlák a Aleš Krátoška, oba však budou na sobotní zápas připraveni. Kategoricky vyloučený je start Radka Bělohlava, který má nohu v sádře a Jána Muchy, který sice sádru z ruky sundá již v sobotu, ale do utkání v Liberci s jistotou nenastoupí. Chybět bude i dlouhodobý marod Václav Nedorost. Otazník visí nad Martinem Hanzalem, který se zotavuje ze zranění z utkání se Zlínem.

I České Budějovice mají v týmu reprezentanty, kteří si během uplynulých čtrnácti dní plnili svoje povinnosti. Za Slovensko nastoupili na přípravném turnaji v Německu obránci René Vydarený, Tomáš Harant a útočník Michal Hudec.

Statistiky HC České Budějovice

Kanadské bodování:

Hübl Viktor 15 (7+8)
Brabenec Kamil 14 (7+7)
Šimánek Jiří 12 (5+7)

Brankáři:

Turek Roman 2,15/zápas - úspěšnost 92,49, 1 utkání s 0 (10 zápasů)
Chábera Jan 1,79/zápas - úspěšnost 93,54, 2 utkání s 0 (13 zápasů)

<

Základní informace o HC Chemopetrol Litvínov

Rok založení: 1945
Klubové barvy: žlutá a černá
Kapacita stadionu: 7000 (2000 k sezení)
Vedení klubu:
Předseda představenstva: Ing. Miroslav Kornalík
Generální manažer: Václav Hořejší
Realizační tým:
Trenéři: Václav Sýkora a Petr Fiala
Internetové stránky: http://www.hokej-litvinov.cz/ Litvínov chce po přestávce vylepšit své dosavadní postavení v hokejové tabulce. Prozatím se nachází na třinácté příčce, což vůbec neodpovídá předsezónním představám. K tomu má týmu pomoci i Jan Benda, který odolal vábidlům zahranïčí a zůstal v červenožlutém dresu. Smlouvu podepsal až do 30.dubna 2008. Chemici o reprezentační pauze zkoušeli i Branislava Fábryho, ale ten se trenéru Sýkorovi neosvědčil a nebyla mu nabídnuta smlouva.

Extraligového volna využili Chemici k sehrání přípravného zápasu s Plzní, které podlehli 2:3. V pátečním kole vyšly Litvínovu oslavy 60. výročí založení klubu. Ve slavnostním večeru porazili Slavii Praha 3:1. Chemopetrol nastoupil ve složení: Fiala - Punčochář, Gýna, Morava, Ťupa, Poživil, Pojkar, Skuhrovec, Bombic - Zadina, Reichel, Kubinčák - Benda, Branda, Trávníček - Balázs, Petružálek, Prorok - Šaffer, Sklenička, Gombár.

K dispozici nejsou trenéru Sýkorovi beci Hranáč s Kočím a útočníci Martinec a Charousek. Do tréninku se již zapojil Jeslínek, ale do nedělního zápasu v Tipsport Areně ještě s největší pravděpodobností nezasáhne.

Statistiky HC Chemopetrol Litvínov

Kanadské bodování:

Benda Jan 16 (6+10)
Reichel Robert 14 (4+10)
Branda Daniel 11 (6+ 5)
(statistika je po 23 odehraných kolech)

Brankáři:

Fiala Radek 2,35/zápas - úspěšnost 93,25, 1 utkání s 0 (18 zápasů)
Jarina Kamil 3,21/zápas - úspěšnost 90,00, 1 utkání s 0 (7 zápasů)

Zprávy z Liberce

Reprezentační přestávku Bílí Tygři přečkali na druhé příčce i díky výkonům svého kapitána Václava Nováka. Jeho životní forma však neušla pozorovatelům Avangardu Omsk a liberecký srdcař tak nasedl v úterý na letadlo a odletěl na Sibiř vstříc novému angažmá. Liberec přišel o svou ikonu, zítra začíná nová éra, která by mohla být nazvána „po Novákovi“. Je otázkou jak ztráta dosavadního kapitána poznamená. „Svou bojovností táhl celý tým,“ uvědomuje si dobře trenér Paleček. Kapitánskou pásku převezme Stanislav Procházka, čímž se mimo jiné splní Novákovo přání před odchodem do Ruska.

Před přestávkou byli Bílí Tygři ve skvělé formě. Sérii jedenácti zápasů bez porážky utnuly až Karlovy Vary, které tým z pod Ještědu porazily 3:1. Další sérii by chtěli Bílí Tygři začít již v sobotu, ale dobře si uvědomují sílu Českých Budějovic na cizích kluzištích.

Během přestávky se vyprázdnila trenéru Palečkovi marodka. Do sestavy se vrací po osmi měsících hokejového klidu Leoš Čermák a chybět již nebude ani Andrej Podkonický. Bílí Tygři tak nastoupí s těmito útočnými trojicemi – Šachl, Podkonický, Vaic – Procházka, Vampola, Rozsíval – Čermák, Rataj, Tomajko – Klimenta, Plodek, Víšek. Obrana nastoupí v tradičním složení.

Leoš Čermák se na návrat důkladně připravil – v posledních týdnech trénoval nejen s „A“ týmem, ale účastnil s i tréninků juniorů. V tomto týdnu naskočil do dvou zápasů za prvoligovou Třebíč, jejíž je odchovancem. A vedl si náramně – dva starty proměnil ve dvě branky.

Co od víkendových zápasů Bílí Tygři očekávají vyjádřil za všechny Jan Plodek. “Doufáme, že přijdou lidi a budeme mít podporu, na kterou jsme zvyklí,“ vyjadřuje jisté obavy z počtu diváků centr liberecké čtvrté formace. Obavy jsou na místě – utkání je v přímém přenosu ČT a navíc zítra od půl třetí hostí v atraktivním utkání Gambrinus ligy liberecký Slovan pražskou Slavii.

Tygři chtějí jdou do víkendových utkání s jasným cílem. Za všechny opět Jan Plodek: “Musíme bezpodmínečně vyhrát, pokud se chceme pohybovat na špici tabulky.“ Na otázku jak moc bude v tygří sestavě chybět Václav Novák odpovídá, “To se teprve pozná, ale já věřím, že po návratu Leoše a Andreje nebude jeho odchod tolik znát.“

Statistiky Bílí Tygři Liberec

Kanadské bodování:

Vaic Ľubomír 19 (9+10)
Vampola Petr 18 (6+12)
Šachl Petr 13 (5+ 8)
(statistika je již bez Václava Nováka)

Brankáři:

Hnilička Milan 1,81/zápas - úspěšnost 93,48, 1 utkání s 0 (22 zápasů)
Falta Pavel 1,05/zápas - úspěšnost 96,08, 1 utkání s 0 (3 zápasy)

Postavení týmů v tabulce po 23. kole

2. Bílí Tygři Liberec 58:42 42 bodů
6. HC České Budějovice 50:50 34 bodů
13. HC Chemopetrol Litvínov 51:66 22 bodů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení