Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři se v letošní sezóně už potřetí utkají s Energií. Budou doma úspěšní?

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Svěřenci trenéra Patrika Augusty se po vybojovaném vítězství nad plzeňskými indiány přesouvají zpět do svého působiště. Pod Ještěd zavítají Karlovy Vary, které v minulém vzájemném zápase odjížděly s prázdnou. Získají Tygři všechny body i tentokrát? Utkání začíná v Home Credit Areně od úterních 18:00!

Dlouhotrvající boje

Tygři mají čerstvě za sebou tři náročná utkání, která se nepodařila rozhodnout v základní hrací době. Proti Zlínu Liberečtí dokázali v závěru vyrovnat na 3:3 a po bezbrankovém prodloužení přišly na řadu samostatné nájezdy. Tam ale Berani nakonec získali o bod navíc. Poté Severočeši doma přivítali Kometu, se kterou odehráli podobný scénář, v nájezdech bylo Brno úspěšnější.

Šelmy v neděli odjely do Plzně, kde na soupeře dlouho ztrácely jednu branku. Ve třetí části ale Tygři perfektně zafungovali v přesilovkách a zvrátili vývoj zápasu. Pár minut před koncem indiáni ještě stihli srovnat, nicméně skvělý Jaroslav Vlach rozhodl v prodloužení a připsal si druhou trefu v utkání.

Trenér Patrik Augusta hodnotí duel s Plzní:

„Já si myslím, že kromě druhé třetiny, ve které jsme se dostali pod tlak a domácí hráli hodně dobře a skvěle nás napadali, jsme viděli velice vyrovnané utkání, které rozhodly přesilové hry. Remíza byla asi po šedesáti minutách spravedlivá, za vítězství v prodloužení jsme samozřejmě velice rádi.“


Zvedající se Vary

Energii se v novoročním období dlouho nepodařilo zvítězit. Doma odehrála přestřelku s Pardubicemi, které nakonec zvítězily s těsným výsledkem 5:4. Posléze se ale začalo blýskat na lepší časy, když Vary vysoko porazily Zlín 5:1, čímž zlomily dlouhou negativní sérii.

Naposledy se Západočeši utkali s Olomoucí, kterou v utkání spíše doháněli. Nicméně závěr byl více než úspěšný, v poslední třetině se během početní výhody trefil Tomáš Mikúš a následně rozhodla střela Tomáše Rachůnka, který ještě nedávno působil v Liberci.

Sever proti západu se tuto sezónu stihl vidět už dvakrát. Vary si domácí utkání pohlídaly a zvítězily 4:3, ale při jejich poslední návštěvě v Home Credit Areně se Tygři prosadili hned sedmkrát. Podaří se Severočechům znovu ubránit své teritorium? To zjistíme už v úterý od 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 70
Bilance: 35 – 7 – 2 – 5 – 21
Skóre: 144:100

Zajímavosti

  • Kdo je proti tomuto soupeři ve své střelecké formě? Jednoznačně Adam Musil, který v letošní sezóně vsítil Energii už pět branek!
  • Co se týče průměrného počtu vstřelených branek za zápas, Liberec i Karlovy Vary mají identický údaj. Oba celky skórují v utkání průměrně třikrát. Padne více jak šest gólů i v pátek?
  • Na ledě uvidíme bývalého libereckého útočníka Tomáše Rachůnka, jenž ale po novém roce zpět oblékl karlovarský dres.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení