Akademie Bílí Tygři Liberec

Nechali jsme na ledě všechno, chválí tým po Plzni oslavenec Nezbeda

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Juniorům Bílých Tygrů se proti Plzni povedlo to, co v sezóně zažila doposud pouze jednou – zdolat ji! Výhra se nerodila snadno, Liberečtí prohrávali, ale skvělá třetí část rozhodla o vítězství 7:4. Chytrým gólem zpoza brány pomohl i kapitán Lukáš Nezbeda, který v sobotu slavil 19. narozeniny. "Snažím se to na brankáře zkoušet," usmívá se.

Plzeň letos zatím prakticky neprohrává. Máš z vítězství velkou radost?
Určitě, jsem moc rád. Na ledě jsme nechali všechno, hráli jsme výborně jako tým. Jsem šťastný, že jsme si odnesli všechny tři body.

Máte za sebou těžké zápasy s Vary a Plzní. Ukázaly vám, na jaké úrovni je potřeba hrát, abyste v sezóně dosáhli úspěchu?
Přesně tak. Už včera s Karlovými Vary (prohra 3:6, pozn. red.) to bylo hodně těžké, ale myslím si, že i to jsme mohli zvládnout. Za nerozhodného stavu jsme se nechali hloupě vyloučit a inkasovali jsme, navíc do toho přišlo ještě další pětiminutové oslabení, což rozhodlo. Od těchto výkonů se každopádně musíme odpíchnout.

"Oslabení jsme odehráli maximálně zodpovědně"

Vyloučeními jste si zkomplikovali i závěr dnešního zápasu, ale oslabení jste pak odehráli neskutečně obětavě.
Jsem za to strašně rád, kluci skákali do střel. Oslabení jsme odehráli maximálně zodpovědně, navíc jsme v nich přidali ještě góly do prázdné brány. Fakt super tři body!

Od stavu 4:4 jste se dokonce prosazovali už jen právě v početních nevýhodách! To je originální způsob, jak rozhodnout zápas, že?
Při první situaci jsme se s Jakubem Zajíčkem dostali do akce dva na dva, podařilo se nám ji proměnit v branku na 5:4. To byla obrovská euforie. Pak jsme šli zase ven, ale dvakrát jsme trefili prázdnou bránu.

Ve druhé třetině jsi zpoza klece chytře srovnal na 3:3, co na tu situaci říkáš?
Matěj Leden dal křižně přihrávku na Jakuba Hladíka, který vystřelil. Puk se odrazil o zadní mantinel, já jsem ho dojel a přesně jsem věděl, co chci udělat. Zkusil jsem to dát gólmanovi o záda, trefil jsem ho do brusle a odrazilo se to do branky.

Brankáři tě asi nemají moc v lásce, protože už proti Karlovým Varům jsi gólmana překvapil z těžkého úhlu. Zkoušíš je často takhle nachytávat?
Myslím, že na ledě dokážu přemýšlet a zrovna v takových situacích to na brankáře zkouším. Když vidím, že tam je nějaké místečko, snažím se to prostě propálit.

Standardně hraješ ve formaci s Adamem Měchurou a Jakubem Zajíčkem, zatím vám to fantasticky jde. Jsi s vaší sehraností spokojený?
Rozhodně, šlape nám to. Hlavně ale doufám, že nám to takhle půjde i dál!

"Dáme si o reprezentační přestávce zabrat"

Máš nejvíce asistencí v lize. Patří ti v lajně role hráče, který šance spíše připravuje než zakončuje?
My to takhle úplně rozdělené nemáme. Asi to tak vypadá, Adam Měchura je nejlepší střelec soutěže. Rád se mu to snažím servírovat, zatím to funguje.

Základní část je skoro v polovině, hrajete skvělý hokej. Jste spokojeni?
Myslím si, že jsme za to všichni rádi. V tabulce se pohybujeme okolo čtvrtého a pátého místa, hrajeme nahoře. Teď nás čeká těžší týden, dáme si o reprezentační přestávce zabrat. Další středu hrajeme s Budějovicemi, pak jedeme do Zlína a do Brna. Připravíme se na to.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení